Muut lajit

Olympiavoittaja halvaantui pysyvästi vakavassa onnettomuudessa: ”Tämä on ihan paskaa, ei sitä voi muuten ilmaista”

Julkaistu:

pyöräily
Kristina Vogelin elämä muuttui peruuttamattomasti viime kesäkuussa.
Pyöräilijä Kristina Vogel paljasti perjantaina, että hän on halvaantunut vyötäröstään alaspäin.

Vogel kertoi Spiegel -lehden haastattelussa dw.comin mukaan, ettei toivu koskaan täysin tämän vuoden kesäkuussa tapahtuneesta onnettomuudesta.

Vogel törmäsi toiseen pyöräilijään Cottbusin velodromilla.

– Tämä on ihan paskaa, ei sitä voi muuten ilmaista. Katsoi asiaa miltä kantilta hyvänsä, niin en pysty enää kävelemään. Uskon kuitenkin, että mitä nopeammin hyväksyy uuden elämäntilanteen, sen parempi, 27-vuotias olympiavoittaja kertoi lehdelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vogel on arvokisojen moninkertainen kultamitalisti. Hän on voittanut mm. joukkuesprintin Lontoon olympialaisissa 2012 ja eräajon 2016 Rio de Janeirossa.

Kirgistanissa syntynyt saksalainen Vogel kertoo tienneensä halvaantuneensa heti onnettomuuden jälkeen.

Vogel huomasi, että yksi häntä hoitaneista henkilöistä kantoi pois hänen kenkiään. Vogel kertoo, ettei tuntenut mitään siitä, kun hänen jaloistaan otettiin kengät pois.

– Tajusin heti, että olen halvaantunut. En tule enää kävelemään.

Onnettomuudessa pahoja selkävammoja kärsinyt Vogel vaivutettiin koomaan ennen leikkausta. Lääkärit eivät pystyneet palauttamaan tuntoa hänen jalkoihinsa. Ennen perjantaita olympiavoittaja ei ollut kertonut julkisuuteen mitään voinnistaan.

– En halunnut ihmisten näkevän minua siinä tilassa. Nyt olen päässyt siihen pisteeseen jossa voin sanoa, että tässä olen ja kaikki on hyvin. Olen silti sama hullu ihminen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt