Cage 44:n ottelukortti on valmis – Suvi Salmimiehen vastustaja vaihtui pikavauhtia

Julkaistu:

Vapaaottelu
Suvi Salmimies kohtaa ukrainalaisvastustajan Helsingissä lauantaina. Anton Kuivanen on mukana pääottelussa.

Cage 44, ottelukortti

Pääottelu: Anton Kuivanen vs. Valeriu Mircea

Kolmen ottelun voittoputkessa rynnivä Helsingin Anton Kuivanen (26-10) kohtaa Moldovan vaarallisen Valeriu Mircean (21-5-1) 8.9. Helsingin Kulttuuritalossa järjestettävässä CAGE 44 -tapahtuman pääottelussa.

34-vuotias helsinkiläinen aloitti ammattilaisuransa 11 vuotta sitten ja on otellut jo peräti 36 kertaa (26 voittoa ja 10 tappiota). Voitoista 7 on tullut tyrmäyksin, 8 kuristuksin tai luovutusottein ja 11 tuomariäänin. Kuivasen tuorein voitto on myös perustellusti uran kovin – Heinäkuussa Kuivanen tyrmäsi perinteikkään japanilaisorganisaatio Pancrasen hallitsevan mestarin Takasuke Kumen.

Roomassa asuva ja paikallista Gloria Fight Center -salia edustavalla 24-vuotiaalla Mircealla on mustan vyö judossa. Hän kuvailee itseään monipuoliseksi moderniksi vapaaottelijaksi. Monipuolisuus ei ole pelkkää sanahelinää, sillä hänellä on 5–1-ottelulista ammattilaispotkunyrkkeilyssä ja purppuravyö brasilialaisessa jujutsussa.

Mircea on Kuivasen tavoin voittanut kolme edellistä otteluaan, jokaisen ennen täyttä aikaa. Kaiken kaikkiaan yli 80 prosenttia hänen voitoistaan on tullut keskeytyksellä. Mircealle on kerrottu tämän olevan yhden kovan voiton päässä UFC-sopimuksesta.

2. pääottelu: Aleksi Toivonen vs. Aren Akopyan

Lahden Aleksi Toivonen saa vastaansa Armenian Aren Akopyanin CAGE 44 -vapaaottelutapahtuman toisessa pääottelussa.

Lahden 26-vuotias huippulupaus ”Jätti” Toivonen (6-0-0, 1 NC) on ammattilaisurallaan voittamaton ja amatöörinä hän on voittanut kahteen kertaan vapaaottelun Suomen mestaruuden ja lukkopainin Euroopan mestaruuden. Pohjois-Euroopan toiseksi rankattu Toivonen otti huhtikuisessa ottelussaan uransa toistaiseksi kovimman voiton, kun Ranskan Salambek Damaev (9–4) taipui keskeytyksellä ensimmäisessä erässä.

Moskovassa asuva 24-vuotias armenialaissyntyinen Aren Akopyan (7-2-0) tyrmäsi edellisessä ottelussaan Kiinan voittamattoman Shiwugere Jin ensimmäisessä erässä. Myös combat sambon maailmanmestaruuden voittaneelle Akopyanille vieraskehässä menestyminen ei siis ole poikkeuksellista.

Edward Walls vs. Ivan Kibala

Lappeenrannan Edward Wallsin (6–2) CAGE 44 -vastustaja vaihtui viime metreillä. Kreikan loukkaantuneen Alex Savvidiksen korvaa Venäjän voittamaton Ivan Kibala (5–0). Kolmatta peräkkäistä voittoaan hakeva Walls pyrkii todennäköisesti ratkaisemaan ottelun lyönneillä, kun Kibala taas haluaa painia voittoon.

MMA Lappeenrannan Walls sai edellisessä ottelussaan makean revanssin Italian Manolo Sciannasta, joka vei voiton kaksikon ensimmäisessä kohtaamisessa kuristuksella. Huhtikuisessa CAGE 43 -illassa Walls kuittasi aiemman tappion poikkeuksellisen näyttävällä yläpotkutyrmäyksellä 42 sekunnissa.

Revanssivoitto oli makea, mutta kansainvälistäkin huomiota osakseen saanut suoritus unohtui nopeasti ja seuraavaan otteluun valmistautuminen sai kaiken huomion.

Venäläinen ”The Bullet” on voittanut tähänastisen uransa kaikki viisi ottelua ennen täyttä aikaa. 23-vuotias Venäjän Kalingradissa asuva Kibala on voittanut alueensa mestaruuden vapaaottelussa. Poikkeusluvalla venäläisestä M1-jättiorganisaatiosta Cageen saapuva Kibala kuvailee kuvailee Wallsia nopeakätiseksi pystyottelijaksi, mutta uskoo vievänsä voiton keskeytyksellä vahvan mattopaininsa ansiosta.

Olli Santalahti vs. Alex Lohore

Nuori tulevaisuuden lupaus Olli Santalahti metsästää yhdeksättä perättäistä voittoaan kohdatessaan Ranskan kovaiskuisen Alex Lohoren.

Santalahti on Suomen kokenein amatöörivapaaottelija 50 ottelullaan. Ammattilaisena UFC-ottelija Teemu Packalenin valmennettava ja harjoituskaveri Santalahti on saavuttanut 8 voittoa ja 2 tappiota.

Voitoista neljä on tullut luovutusottein tai kuristuksin ja kaksi tyrmäyksillä. Hän on lopettanut voittamistaan otteluista 75 prosenttia ennen täyttä aikaa. Edellisessä ottelussa Englannin Nathan Jones kukistui tiukan väännön jälkeen tuomariäänin. Nyt Santalahdella on edessään uransa selkeästi kovin haaste.

Ranskan 29-vuotias ”Da Kid” (14-3) on voittanut urallaan neljän eri englantilaispromootion mestaruuden. Hän on myös voittanut kahdesti Bellatorissa. Lohore kertoo kovan henkisen kantin olevan hänen suurin vahvuutensa ottelijana. Lohore on lopettanut voittamistaan otteluista peräti 85 prosenttia ennen täyttä aikaa.

Suvi Salmimies vs. Vlada Yavorskaya

Suvi Salmimiehen hankaluudet vastustajien saamisessa jatkuvat. Venäläisvastus sairastui, mutta Ukrainan Vlada Yavorskaya paikkaa muutaman päivän varoitusajalla.

Kotimaan kokeneimman naisvapaaottelija Salmimiehen neljä vuotta kestäneen ammattilaisuran ottelusaldo on yhdeksän voittoa, viisi tappiota ja yksi ratkaisematon. Valtaosan painoluokkansa eurooppalaisesta kärkikastista urallaan kohdannut, Voice of Finlandistakin tuttu Salmimies janoaa nälkäisesti UFC-häkkiin minne monet hänen uransa aiemmista vastustajista ovat nousseet.

28-vuotias Yavorskaya on voittanut viisi ottelua ja hävinnyt kaksi. Alkuvuodesta legendaarisen Cristiane ”Cyborg” Justinon UFC-tittelistä haastanut Venäjän Yana Kunitskaya (10–4) on kuuluisin ottelija, jonka Yavorskaya on kohdannut. Kaikki Yavorskayan otteluista ovat päättyneet viimeistään toisessa erässä.

Ukrainan Unifight-maailmanmestarilla on lajitaustaa nyrkkeilystä ja vapaapainista.

Patrik Kapanen vs. Toni Lampinen

Helsingin Patrik Kapanen (4–2) testaa Rauman Toni Lampisen (4–2) taidot CAGE 44 -ammattilaisvapaaottelutapahtumassa.

Lähes identtisillä ottelulistoilla ja -tyyleillä varustetun kovaiskuisen kaksikon kohtaamisesta ei ole odotettavissa tarkkaa puolustusottelemista, koska kumpikaan ei ole vielä ammattilaisurallaan otellut täyttä aikaa. Molempien kaikki voitot ja tappiot ovat tulleet tyrmäyksin ja kuristuksin.

Primus Fight Teamia ja GB Gymiä edustava helsinkiläinen Kapanen kuvailee itseään koomikko Ricky Gervaisin ja vapaaottelulegenda Tito Ortizin yhdistelmäksi. Sen voi kuulemma kukin tulkita miten parhaaksi näkee. Vapaaotteluharjoittelua 29-vuotiaalla Kapasella on takana reilut kymmenen vuotta ja junnuvuosilta pohjana saman verran karatea.

MMA Raumaa edustava 28-vuotias Lampinen kuvailee itseään rauhalliseksi, mutta hallitun aggressiiviseksi ottelijaksi. Vasta neljä vuotta sitten kypsällä iällä vapaaottelun aloittanut Lampinen on otellut tänä vuonna jo kahdesti ja voittanut molemmat matsinsa ensimmäisessä erässä. Nyt on haussa kolmas nopea ja näyttävä voitto.

Markus Rytöhonka vs. Marko Tani

Helsingin Markus Rytöhonka (4-2-1) kohtaa Kouvolan Marko Tanin (3–1) CAGE 44 -ammattilaisvapaaotteluillassa. Kaksikon piti alunperin kohdata jo alkuvuodesta, mutta tuolloin Tanin loukkaantuminen peruutti ottelun ja häntä paikkasi Lahden Jani Hägg.

Tyrmääjänä tunnettu 26-vuotias Primus Fight Teamia ja GB Gymiä edustava helsinkiläinen Rytöhonka voitti amatöörien SM-kultaa vuonna 2011 ja siirtyi samana vuonna ammattilaiseksi. Ammattilaisdebyytissä Rytöhonka sai vastaansa nykyään UFC:ssä ottelevan Makwan Amirkhanin, joka vei voiton triangeli-kuristuksella.

Kouvolalainen Tani aloitti vapaaottelun 16-vuotiaana vuonna 2011. Mies kilpaili amatöörinä ahkerasti ja otteluja kertyikin yli 20. Ammattilaisdebyytti oli vuorossa vuonna 2013 ja siinä kukistui Turun taitava Zanko Eliassi tuomariäänillä.

Ammattilaisuran ainoa tappio tuli edellisessä ottelussa Kauhajoen Jesse Koivuniemelle, mutta nyt Tani aikoo palata voittokantaan Rytöhongan kustannuksella.

Niko Myllynen vs. Amin Ayoubi

Tuukka Repo joutui vetäytymään loukkaantumisen takia ottelustaan Ranskan Amin ”Fierceness” Ayoubia vastaan. Revon saappaisiin astuu lyhyellä varoitusajalla ennakkoluuloton hyvinkääläinen Niko ”Ihmissirkkeli” Myllynen.

Hyvinkään RNC Sport Clubia edustava 28-vuotias “Ihmissirkkeli” tunnetaan aggressiivisena pystyottelijana. Myllysellä ei ole tapana ottaa taka-askelia, vaan hyökätä ja murjoa vastustajansa keskeytyskuntoon.

Hänen tilillään on seitsemän voittoa, kaikki keskeytyksellä, ja seitsemän tappiota. Mattopainissa loistava Ayoub on puolestaan voittanut peräti yhdeksän viimeisestä yhdestätoista ottelustaan, eikä ole hävinnyt koskaan ennen täyttä aikaa.

Ranskan Nantesissa asuva 23-vuotias Ayoub (9–4) kuvailee itseään hurjaksi, mutta älykkääksi ottelijaksi. Hän on voittanut eniten otteluja erilaisilla luovutusotteilla matossa, mutta ei ole untuvikko pystyottelussakaan.

Ayoub kertoo, että hänellä on 22–3-ottelulista thai- ja potkunyrkkeilyssä, joten hän on hyvin monipuolinen vapaaottelija, jolla ei ole heikkouksia.

Cage 44 Helsingin Kulttuuritalolla 8. syyskuuta. ISTV esittää Ruutu+:ssa tapahtuman suorana lähetyksenä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt