Muut lajit

Isku päähän päätti 27-vuotiaan naisurheilijan elämän – romahti pukuhuoneessa pelin jälkeen

Julkaistu:

AFL
Joukkuekaverinsa kanssa törmännyt Margaret Varcoe kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa.
27-vuotias AFL-pelaaja kuoli saatuaan iskun päähänsä kesken ottelun. Margaret Varcoe sai tällin pelatessaan australialaisen jalkapallon Adelaide Football Leaguen loppuottelussa Australiassa sunnuntaina.

Australialainen jalkapallo, paikallisittain footy, on erittäin suosittu laji Australiassa. Rugbya muistuttavassa lajissa palloa kuljetetaan heittämällä ja potkimalla ja pallollista pelaajaa saa taklata. Hammassuojien lisäksi muita suojia ei juuri käytetä.

Varcoe käveli itse kentältä saatuaan iskun mutta romahti myöhemmin pukuhuoneessa. Hänet kiidätettiin sairaalaan, jossa hän vaipui koomaan. Torstaina Varcoen kerrottiin menehtyneen.

Törmäyksessä loukkaantui myös Varcoen joukkuekaveri, jonka poskiluu murtui välikohtauksessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Margaret Varcoe tunnetaan myös australialaisen miesten AFL-liigan tähden Travis Varcoen siskona.

Varcoen perhe julkaisi tiedotteen, jossa se kiitti tuesta.

– Tämä on hyvin vaikeaa aikaa, mutta viestit, joita olemme saaneet, tekee siitä hiukan helpompaa kestää. Haluamme kiittää kaikkia, jotka pitivät Maggiesta huolta, erityisesti sairaalan henkilökuntaa. Olemme tiivis perhe, joka haluaa säilyttää yksityisyyden, joten toivomme saavamme nyt surra rauhassa, tiedotteessa sanottiin australialaismedian mukaan.

Varcoen seura julkaisi muistokirjoituksen perjantaina.

– Margaret oli poikkeuksellinen henkilö, johtaja kentällä ja sen ulkopuolella sekä esikuva seuran nuorille pelaajille, kirjoituksessa sanotaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt