Muut lajit

Vammaisjärjestö Kynnys ry vaatii syrjinnän poistoa urheilusta

Julkaistu:

Parayleisurheilu
Vammaisten ihmisten perus- ja ihmisoikeusjärjestö Kynnys ry vaatii samanlaista kohtelua vammattomille ja vammaisille urheilijoille.
Järjestö otti kantaa kohuun, joka syntyi yleisurheilun arvokisaurheilijoiden kohtelusta.

Vammattomat urheilijat eivät joutuneet maksamaan omavastuuta Berliinin EM-kisamatkasta, mutta vammaisurheilijoille Urheiluliitto asetti 900 euron omavastuun. Maksu poistuu, jos urheilija saavuttaa mitalin.

Ennen perjantain iltakilpailuja viisi suomalaista oli yltänyt jo mitaleille. Berliinin joukkueessa on 11 urheilijaa, ja ainakin vielä kisaansa odottavalta keihäänheittäjä Marjaana Heikkiseltä odotetaan mitalia.

– Odotamme, että Suomen urheiluliitto SUL muuttaa pikimmiten syrjivät ohjeensa. Voidaan kysyä, kuinka paljon ”halvemmaksi” paraurheilijoiden mitalit ovat jo nyt tulleet verrattuna esimerkiksi ei-vammaisten urheilijoiden panokseen Berliinissä, Kynnys ry totesi tiedotteessaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vammattomien EM-kisoissa Berliinissä Suomi jäi ilman mitalia.

Kynnys ry luottaa siihen, että yhdenvertaisuusvaltuutettu valvoo mahdollista yhdenvertaisuuslain rikkomusta ja asian selvittämistä loppuun asti ilmoituksensa mukaisesti.

– Myös opetus- ja kulttuuriministeriön tulee valvoa, ettei valtionapua jatkossa käytetä syrjivästi. Valtion tulee niin ikään tukea urheiluliittojen integroitumista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt