Valtteri Bottaksen nimikkokisan voittaja kepitti F1-tähdet Lahdessa – kuittaili vitsikkäästi Emilia-vaimolle Valtterista

Viime vuonna Valtteri Bottaksen nimikkokisaa dominoinut Markus Vuorela voitti jälleen. Valtteri Bottas oli tyytyväinen suoritukseensa

19.8.2018 16:59

Formulatähti Valtteri Bottaksen nimeä kantava duathlonkilpailu on päättynyt Markus Vuorelan voittoon. Kilpailussa mukana ollut Bottas tuli maaliin sijalla kymmenen. Sijoitusta tärkeämpänä Bottas piti loppuaikaansa, joka oli parempi kuin viime vuonna.

Kilpailun voittanut Vuorela käytti noin 28 kilometrin maastojuoksun ja -pyöräilyn yhdistelmään aikaa 1.15,20. Bottaksen aika oli 1.24,57.

– Pääsin aikatavoitteeseen, mikä oli hyvä. Vieläkin juoksu oli vahvempi verrattuna pyöräilyyn, mutta pyöräilyaika oli kuitenkin parempi kuin viime vuonna. Sitä on harjoiteltukin, mutta täytyy vielä enemmän pyöräillä ensi vuoteen, Bottas tuumasi.

Duathlonkisa koostui kahdesta maastojuoksuosuudesta ja niiden välissä olleesta 20 kilometrin maastopyöräilylenkistä.

  • Katso parhaat palat kilpailusta artikkelin pääkuvana olevalta videolta.

Hiihtoon panostava Vuorela oli Bottaksen tapaan suoritukseensa tyytyväinen. Vuorela lähti muilta karkuun ensimmäisellä juoksuosuudella, mutta putosi toiseksi pyöräilyssä. Viimeisellä juoksulenkillä Vuorela ratkaisi kilpailun itselleen.

– Pyöräily ja juoksu taitavat sopia mulle hyvin. Aloin juosta lujaa, koska näytti kulkevan. Pyöräily ei kulkenut ihan niin hyvin ja multa lähti ketjut vielä lopussa. Vähän meni jännäksi sen takia. Onneksi sai juoksulla paikattua, Vuorela naurahti.

Vuonna 1996 syntynyt Vuorela valmistautuu talven hiihtokauteen. Kauden tärkein tavoite ei ollut Valtteri Bottaksen nimikkokilpailu, vaan talvella hiihdettävät nuorten maailmanmestaruuskilpailut.

– Tämä on mukava tapahtuma ja on kiva nähdä, miten nuo formulakuskitkin tuolla vetää. Vähän tuossa jo Emilialle kuittailin, että onko se päästänyt Valtteria treenaamaan vai onko vain makoiltu sohvalla, Vuorela virnisti.

– Nuorten MM-kisat käydään Suomessa ja siellä on mitali tavoitteena, Vuorela linjasi.

Valtteri ja Emilia Bottas.

Toista kertaa järjestetty Valtteri Bottas Duathlon keräsi liikuntakeskus Pajulahteen pitkälti toistasataa osallistujaa.

Miesten ja naisten sarjojen lisäksi mukana oli joukkueita ja erikseen järjestetty perhekilpailu. Formulatähti Bottas kiinnosti myös katsojia, sillä kilpailureitin varrelle oli pakkautunut runsaasti ihmisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?