Suomen tunnetuin huippu-urheilulääkäri Harri Hakkarainen menetti lupansa – näin hän kertoo tapahtuneesta - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Suomen tunnetuin huippu-urheilulääkäri Harri Hakkarainen menetti lupansa – näin hän kertoo tapahtuneesta

Harri Hakkarainen ei saa toistaiseksi toimia lääkärinä.

Harri Hakkarainen ei saa toimia tällä hetkellä lääkärinä.

10.8.2018 17:15

Suomen tunnetuimpiin urheilulääkäreihin kuuluva Harri Hakkarainen, 48, ei saa toistaiseksi toimia lääkärinä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstöä valvovan Valviran päätöksestä kertoo viranomaispäätöksiä julkistava Virallinen Lehti.

Kielto on väliaikainen ja voimassa korkeintaan 18.6.2020 saakka. Tapauksen selvitystyö Valvirassa on keskeneräinen.

Kirsi Liukkonen Valviran valvontaryhmästä tuntee tapauksen.

– Koska tapaus on keskeneräinen, en kommentoi sitä julkisesti. Tutkinnoissa tulee usein myös esiin julkisuuslain nojallakin salassa pidettävää materiaalia, Liukkonen kertoo ja tarkoittaa mm. lääkärien henkilökohtaisia terveysasioita.

Lääkärinoikeuksiin puututaan Suomessa toimintaoikeudet viemällä tai niitä rajoittamalla muutamia kymmeniä kertoja vuodessa.

Useimmiten syyt liittyvät väärinkäytön mahdollistavien lääkkeiden epäasialliseen määräämiseen, päihde- ja mielenterveysongelmiin.

Jyväskylässä liikuntatieteitä opiskelleen, Kuopiosta lääkäriksi valmistuneen ja opintojaan Virossa ja Venäjällä täydentäneen Hakkaraisen CV hakee vertaistaan Suomen urheilulääkäripiireissä.

Hakkarainen on työskennellyt muun muassa Leijonien lääkärinä. Kuva MM-turnauksesta 2014.

Hakkarainen, 48, on työskennellyt lääkärinä mm. Olympiakomiteassa, jääkiekkomaajoukkueessa, KHL:ssä, Kärpissä, Jokereissa, HIFK:ssa, hiihtomaajoukkueessa ja Vierumäen urheiluopistolla.

Hän on ollut lukuisien suomalaisten urheilutähtien omalääkäri ja valmennuskonsultti, kuten seuraava nimilista osoittaa: Matti Heikkinen, Jukka Keskisalo, Virpi Sarasvuo, Aino-Kaisa Saarinen, Sami Jauhojärvi, Anssi Koivuranta, Niklas Bäckström, Pekka Rinne, Jussi Jokinen, Lasse Kukkonen, Mikko Hirvonen ja lukuisat muut.

Urheilijoihin Hakkarainen on tehnyt vaikutuksen syvällisellä valmennus-, ei vain lääketiedeosaamisellaan.

Viime vuodet Hakkarainen on työskennellyt pääkaupunkiseudulla yksityisten lääkäriasemien palveluksessa, mutta samalla hoitanut intohimoisesti myös urheilija-asiakkaitaan.

Ilta-Sanomat tavoitti perjantaina Hakkaraisen, joka kertoi, että aloite asiaan lähti häneltä itseltään. Hän ei halua tarkemmin avata syitä.

– Tässä ei ole mitään dramatiikkaa, olen tällä hetkellä sairauslomalla. Aion palata lääkärintyöhön, mahdollisesti jo syyskuun lopussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?