Poliisi pidätti urheilulegenda Jan Ullrichin – ystävä oudosta käytöksestä: ”Nukkui kaksi tuntia päivässä ja käytti huumeita” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Poliisi pidätti urheilulegenda Jan Ullrichin – ystävä oudosta käytöksestä: ”Nukkui kaksi tuntia päivässä ja käytti huumeita”

Jan Ulrich pidätettiin perjantaina Mallorcalla. Pidätyksen jälkeen poliisi vei valkoiseen viittaan verhoutunutta Ulrichia kohti oikeustaloa.

Julkaistu: 5.8.2018 18:47

Vuoden 1997 Tour de Francen voittajan elämässä on menossa vaikea vaihe.

Saksalainen pyöräilijä Jan Ullrich oli parikymmentä vuotta sitten uransa huipulla, kun hän voitti lajinsa legendaarisimman kisan, Ranskan ympäriajon eli Tour de Francen.

Vuodesta 2016 lähtien Välimerellä sijaitsevalla Mallorcan saarella asuneen Ullrichin viime ajat ovat olleet vaikeita. Saksalaislehti Bildin mukaan poliisi oli jouduttu kutsumaan perjantaina paikalle, kun Ulrichin hyökättyä näyttelijä Til Schweigerin vieraiden kimppuun. Lehden mukaan Ulrich oli kiivennyt luvatta ystävänsä Schweigerin asunnon aidan yli puutarhaan, vaikka Schweiger oli pyytänyt ex-pyöräilijää pysymään poissa.

Poliisi pidätti Ullricihin.

– Hän oli aggressiivinen ja halusi päästä mukaan, vaikka Schweiger oli kieltänyt häntä tulemasta juhliin joitakin päiviä aiemmin. Schweigerin mukaan Ullrich oli käyttäytynyt niin oudosti, silminnäkijä oli kertonut Bildille.

Schweigerin mukaan Ullrichin käytös oli muuttunut oudoksi jo viime kesänä.

– Hän nukkui korkeintaan kaksi tuntia päivässä ja käytti runsaasti amfetamiinia. Hän sanoo, että hänellä on adhd ja siksi hän on sellainen. Hän alkoi juoda olutta jo kello kuusi aamulla, Schweiger sanoi lehdelle.

Jan Ulrich vuonna 1997.

Ullrich oli ollut puoli vuotta kuivilla, mutta sortunut sitten uudelleen päihteisiin.

– Hän alkoi käyttää massiivisesti huumeita. Maaliskuussa hän oli kertonut tyttärelleni, että hän haluaa tehdä maailmanennätyksen tupakoinnissa. Hän poltti kolmea savuketta samanaikaisesti. Hän kertoi käyttävänsä kokaiinia, koska se vahingoittaa vähemmän elimistöä. Hän sanoi myös, ettei halua elää vanhaksi, Schweiger sanoi.

Jan Ullrich, 44, lopetti uransa vuonna 2007, kun hän kertoi väsyneensä häneen kohdistuneeseen ajojahtiin. Entisessä Itä-Saksassa Rostockin kaupungissa syntynyt Ullrich yhdistettiin ennen vuoden 2006 Ranskan ympäriajoa dopingskandaaliin, mutta saksalainen ei ole koskaan kärynnyt dopingista. Hän voitti urallaan myös Espanjan ympäriajon vuonna 1999 ja vuotta myöhemmin Sydneyn olympialaisissa kultaa ja hopeaa.

Saksalaisnäyttelijä Til Schweiger, 54, muistetaan mm. elokuvista Driven ja Kuningas Arthur sekä poliisisarjasta Etsivä Lea Sommer.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?