Nitro Nationals 2018 suorana – seuraa EM-sarjan kiihdytysajoja Alastarolta!

IS näyttää kiihdytysajojen EM-sarjan kilpailun Alastarolta suorana lähetyksenä koko viikonlopun ajan 28.6.-1.7.2018 vapaasti katsottavana. Mukana ovat Euroopan nopeimmat Top Fuel -dragsterit.

Lähetyksen tuottaa kisajärjestäjä FHRA eli Finnish Hot Rod Association. Lähetys näkyy alla olevasta ruudusta suorana kaikkina kisapäivinä. Torstai on lähetyksessä vielä testipäivä, varsinainen lähetys tulee perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Lähetys alkaa aina hieman ennen kuin päivän kisalähdöt starttaavat ja jatkuu päivän viimeiseen lähtöön saakka.

Jos videoruutu ei näy laitteellasi oikein, voit katsoa lähetystä tästä.

Nitro Nationals on samanaikaisesti kiihdytysajon EM-sarjan ja SM-sarjan osakilpailu. Torstaina radalla käyvät SM-sarjaan osallistuvat autot ja moottoripyörät. Perjantaina mukaan liittyvät EM-osakilpailuun osallistuvat Pro-luokkien autot ja moottoripyörät. Sunnuntain pudotus- ja finaalilähtöjen aikataulut määräytyvät edellisten päivien ajojen perusteella.

SM-sarjoissa kilpailumatkat ovat joko 402,33 m (1/4 maili) tai 201,16 m (1/8 maili) luokasta riippuen. Pro-luokissa ajetaan varttimailin (402,33 m) matka paitsi kovimmassa Top Fuel -luokassa, jossa matkana on 1000 jalkaa eli 304,8 metriä.

Kilpailuiden ja suoran lähetyksen aikataulu on seuraava:

  • To 28.6. klo 9-18

  • Pe 29.6. klo 9-18

  • La 30.6. klo 9-18

  • Su 1.7. klo 10-17

Kisassa on säävaraus. Sateen sattuessa lähtöjä ei ajeta, joten aikataulut voivat muuttua reilustikin, jos vettä tulee. Alueen säätilan ja -ennusteen näet tästä.

Jos drag racing eli kiihdytysajo ei ole sinulle ennestään tuttua touhua, älä huoli. Suora lähetys on suomeksi selostettu. Selostajat ja varikkojuontajat ovat luvanneet puhua niin selkeää kieltä ja avata lajin sääntöjä ja käsitteitä niin, että ensikertalaisetkin katsojat pysyvät tapahtumien virrassa mukana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?