Paralympiatähtiä epäillään joukkuekaverin rajusta hyväksikäytöstä – yksi osapuolista päätyi itsemurhaan

Kolme Brasilian maajoukkueen jäsentä on siirretty sivuun joukkueesta.

Kolminkertainen paralympiakävijä Lia Martins on yksi epäillyistä.

17.6.2018 7:35

Kolme Brasilian naisten pyörätuolikoripallomaajoukkueen jäsentä on toistaiseksi erotettu joukkueesta, koska heitä epäillään joukkuekaverinsa seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Maajoukkue valmistautuu parhaillaan elokuussa Saksassa järjestettäviin MM-kisoihin.

Epäiltyjen joukossa on muun muassa kolminkertainen paralympiaurheilija Lia Martins.

Brasilialaisen Globo Esporten mukaan väitetty tapaus sattui harjoitusten yhteydessä Sao Paulossa helmikuussa 2017, mutta siitä tehtiin valitus vasta tämän vuoden puolella. Nimettömänä pysyttelevän uhrin mukaan epäillyt olivat vetäneet hänet väkisin pyörätuolista lattialle, riisuneet hänet ja käyttäneet häntä hyväksi kumisella dildolla.

Joukkueen johtoryhmään kuuluvan Gracielle Silvan väitetään pidelleen uhria maassa. O´Globon mukaan hänet on tunnistettu kuvista, jotka ovat kiertäneet WhatsAppissa.

Silva teki itsemurhan toukokuun 29. päivä heti sen jälkeen, kun syytökset olivat tulleet julki.

Uhri on nostanut asiasta syytteen, ja poliisi tutkii tapausta.

Brasilia on menossa elokuussa pidettäviin MM-kisoihin.

Yksi epäillyistä, Martins on kommentoinut tapausta ja sanonut sen olleen ”huono vitsi”, joka sai alkunsa seksivälineitä koskeneesta keskustelusta.

– Me puhumme aina tuollaista roskaa ja nauramme. Hän (uhri) sanoi, ettei hän tarvitse välineitä parisuhteessaan. Se (dildo) oli minun, mutta tarkoitukseni ei ollut satuttaa häntä

– Se oli huono vitsi, joka tuhoaa nyt elämäni, Martins sanoi O’Globolle.

Uhri lopetti pelaamisen tänä vuonna. Hän ei uskaltanut tuoda asiaa aiemmin esille koston pelossa. Hänellä on ollut terveysongelmia, ja hänen täytyy käydä psykologisessa arvioinnissa, ennen kuin asia etenee.

Brasiliassa on viime aikoina uutisoitu muitakin hyväksikäyttötapauksia. TV Globo julkaisi raportin, jonka mukaan entinen voimisteluvalmentaja Fernando de Carvalho Lopes oli hyväksikäyttänyt kymmeniä valmentamiaan nuoria poikia Sao Paulossa.

Vähän myöhemmin kaksinkertainen maailmanmestari ja olympiamitalisti, voimistelija Diego Hypolito väitti joutuneensa harjoittelukavereidensa seksuaalisen ahdistelun kohteeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?