Sipe Santapukki loukkaantui pahasti – Seppo Räty ja Pasi Nurminen riensivät yllättäen hätiin: ”Sain kunnon pillerit”

Julkaistu:

Kuntoutuminen
Apulannan Sipe Santapukki sai apua ja tukea pahaan olkapäävammaansa Seppo Rädyltä ja Pasi Nurmiselta.
Apulanta-yhtyeen rumpali Sipe Santapukki tunnetaan kovana urheilumiehenä. Hän pitää säntillisesti huolta fyysisestä kunnostaan ja seuraa mielellään eri urheilulajeja, erityisesti jääkiekkoa. Maaliskuussa tuli kuitenkin pahasti takapakkia.

Tuolloin Santapukki yhtenä perjantaina kaatui hiihtolenkillä ja loukkasi olkapäänsä rajusti. Myöhemmin sairaalassa lääkäri totesi Santapukin olkapään menneen kolmesta kohtaa palasiksi ja edessä siinsi leikkaus, josta hän alkaa hiljalleen kuntoutua uuteen iskuun.

– Pitkin kevättä on harmittanut, kun en ole päässyt kunnolla lenkkeilemään enkä oikein tekemään muutakaan fyysistä treeniä. Ylivoimaisesti pahin vaihe oli kuitenkin se, kun en pystynyt osallistumaan rakkaan Ukko-poikamme (vuosi ja neljä kuukautta) hoitamiseen, Santapukki, 40, kertoo IS:lle.

– Mua riipaisi tosi syvältä esimerkiksi ne hetket, kun poika odotti pääsevänsä iskän syliin, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Sydämeen sattui, eikä tuon ikäinen poika olisi tietenkään ymmärtänyt, vaikka kimuranttia tilannetta olisi yrittänyt selittää. Lastenhoito oli pitkään pääasiassa vaimon (ex-suunnististähti Minna Kauppi) harteilla, mutta nyt pystyn jo onneksi hoitamaan Ukkoa ja myös urheilemaan kevyesti.

Matkan varrella on, nimenomaan rumpalin kuntoutukseen liittyen, tapahtunut paljon mielenkiintoista ja yllättävää. Santapukki kiittelee olkapäänsä leikannutta Harri Heliötä onnistuneesta työstä, mutta korostaa myös henkisen tuen merkitystä.

Sitä hän kertoo saaneensa erityisesti keihäslegenda Seppo Rädyltä ja entiseltä NHL:n ykkösmaalivahdilta Pasi Nurmiselta, SM-liigaseura Pelicansin nykyiseltä pääomistajalta ja valmentajalta.

– Heti onnettomuuden tapahduttua tajusin olkapääni lähteneen vähintäänkin sijoiltaan. Runttasin sen siellä ladulla paikoilleen, ja vaikka teki tosissaan kipeää, päätin piipahtaa oitis Pelicansin toimistolla. Siellä vielä oikaisimme ”Nupen” (Nurminen) kanssa olkapääni paremmin paikoilleen, ja samalla sain häneltä kunnon pillereitä – viimeisen päälle tehokkaita kipulääkkeitä, Pelicansin hallituksessa istuva Santapukki selvittää.

– Se oli parasta mahdollista ensiapua. Varsinkin, kun Nupe myös loi uskoa siihen, että voisin soittaa illan keikalla. No, kyllähän mä sitten soitinkin, vaikka se oli yhtä tuskaa alusta loppuun, hän jatkaa hymähdellen.

”Seppo on mahtava persoona”

Pahasta vammasta huolimatta Santapukki soitti Apulannan kevätkiertueen jäljellä olleilla keikoilla normaalisti. Sen jälkeen koitti leikkaus, jonka päätteeksi rokkistara näppäili puhelimeensa Rädyn numeron.

Santapukki ystävystyi keihäänheiton kuusinkertaisen arvokisamitalistin kanssa viime vuonna Apulannan jäähallikeikalla, jossa tämä vieraili jopa lavalla asti. Rädyllä, joka kärsi urallaan useita olkapäävammoista, oli oma ohjelmanumerokin keikalla.

– Seppo ei käsitykseni mukaan yleensä innostu tällaisista pyynnöistä. Yllättävä kyllä, se oli todella nopea puhelu. Kuulin jälkeenpäin, että Seppo sanoo yleensä nopeasti joo tai ei. Jos joku bändin edustaja olisi soittanut Sepolle, niin hän olisi kuulemma todennut ”että ei perkele onnistu”, Santapukki linjaa.

– Onneksi Seppo tuli. Hän nimittäin osoittautui aivan mahtavaksi persoonaksi, todella lämminhenkisesti ja puheliaaksi. Mulla syntyi valtava kunnioitus häneen. Se vain syveni, kun soitin hänelle ja sain olkapääni kuntouttamiseen loistavia vinkkejä. Sepon henkisestä tuesta on ollut tosi paljon hyötyä.

IS tavoitti myös Rädyn, joka ensialkuun muisteli hymähdellen Apulannan jäähallikeikalla vetämäänsä roolisuoritusta. Pian puhe jouhevasti Apulantaan ja Santapukin olkapäähän.

– En tiedä, oliko miusta mitään hyötyä Sipelle. Mutta hienoa, jos niin tapahtui. Mie vaan korostin koko ajan Sipelle, että älä huoli, kyllä siitä kädestä vielä rumpalin käsi saadaan, Räty kertoo.

– Apulannan kanssa on mukava olla tekemisissä, koska sen yhtyeen musiikkia mie jaksan kuunnella vaikka joka sekunti. Jos sitten pitäisi kuunnella humppaa tai jotain tangomarkkinahömppään, niin siihen kidutukseen nukahtaisi alle aikayksikön. Voi sanoa, että Apulanta roihauttaa grillissä tulen, kun taas humppa sammuttaa sen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt