Muut lajit

Näin rentoutuu Lauri Markkanen: ”Meillä päin se on oho-heitto”

Julkaistu: , Päivitetty:

Frisbeegolf
Lauri Markkanen heittää tarkasti myös koripallokentän ulkopuolella.
Kauan ei kulunut Lauri Markkasen NBA-kauden päättymisestä, kun pelaajan Instagram-tilille ilmestyi valokuva, jossa hän heitti frisbeetä lumisessa maisemassa.

Frisbeegolfista on muodostunut Chicago Bullsin suomalaistähdelle tapa saada etäisyyttä koripalloon ja rentoutua kavereiden kanssa.

– Ehkä tänä kesänä tulee heitettyä radoilla enemmän, kun kerrankin olisi vähän paremmin aikaa, Markkanen sanoi.

Hän pääsi mittaamaan tasoaan ennen vappua lajin huippujen seurassa Talin frisbeegolfradalla Helsingissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Rataa lähtivät hänen kanssaan kiertämään kaksinkertainen Euroopan mestari Ville Piippo, entinen Suomen mestari Jalle Stoor ja Talin radan epävirallista rataennätystä hallitseva Niko Kempas.

Kempaksen rataennätys Talissa on 45 heittoa eli 13 heittoa alle radan ihannetuloksen.

Kierroksen edettyä muutaman väylän Markkanen sai heittorytmistä kiinni ja par-tuloksia alkoi syntyä.

Samalla tuli päivitettyä lajitermistöä. Puusta sivuun kimmonnutta heittoa heittoryhmäläiset kommentoivat epäonniseksi kickiksi. Kick-termiä käytetään kiekon vaihtaessa lentorataa puuosuman jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Meillä päin se on oho-heitto, Markkanen vitsaili.

Markkanen selvitti radan 68 heitolla, mikä on 10 heittoa yli radan ihannetuloksen. Hän nautti heittämisestä, mutta ei tuloksestaan.

Ammattilaiset olivat eri mieltä.

– Lopputulos, +10, on Laurin heittokokemuksen pelaajalle hyvä tulos. Keskivertoharrastajan tulokset liikkuvat +15:n paikkeilla. Heitot lähtivät oikeaan suuntaan, mutta heittokorkeuden ja kulman kanssa on vielä hiomista, Stoor arvioi.

Stoor vastasi päivän kovimmasta tuloksesta, 49 heittoa.

Markkanen kertoi heittäneensä viikkoa aikaisemmin Helsingin Kivikon frisbeegolfradalla tuloksen yksi alle radan ihannetuloksen.

– Kivikko on kunnon kisarata. Jos siellä heittää miinusalkuisen tuloksen, se on jo oikeasti hyvä suoritus, Kempas kehui.

Vaikka frisbeegolf on Markkaselle ajanvietettä ja rentoutumista, se on välillä myös hermojen harjoittamista – ainakin silloin, kun kiekko ei tottele halutulla tavalla.

– Kierrosten jälkeen minua harvemmin saa lähtemään heti uudelle kierrokselle. Seuraavana päivänä sitä miettii jo, että milloin pääsisi taas heittämään, Markkanen naurahti.

Lisätty video klo 10.05.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt