Tässä on Cage 43:n valmis ottelukortti – Lähdesmäki kohtaa englantilaisen lajipioneerin

rac

Julkaistu:

Vapaaottelu
Helsingissä oteltavan Cage 43:n ottelukortin ulkomaalaisvieraista kaksi on vaihtunut.
Lauantain vapaaottelutapahtumassa Aleksi Toivonen ei kohtaakaan Paul Marinia, vaan Salambek Damaevin. Suomalaisen vastus todennäköisesti vain kovenee, sillä tshetsenialaisella on alla viiden voiton putki.

Myös Suvi Salmimiehen vastustaja on vaihtunut sitten ensimmäisen julkistamisen. Kun Luana Carvalho sai UFC-sopimuksen, nyt suomalaista vastaan tulee Espanjassa asuva bosnialaislähtöinen Zejna Krantic.

Illan pääottelu käydään 67,25 kilon painoluokassa. 30-vuotias Matteus Lähdesmäki kohtaa 36-vuotiaan englantilaisen Ashleigh Grimshaw'n. Kaksikolla on vyöllään yhteensä yli matossa haettua 20 lopetusta ja Grimshaw’lla lisäksi kahdeksan tyrmäysvoittoa.

– Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan Cagen pääottelussa nähdään joku muu suomalainen kuin Anton Kuivanen, Joni Salovaara tai Janne Elonen-Kulmala. Toisin kuin monet vaikkapa UFC:hen tähtäävät nuoret leijonat, Matteus etenee urallaan matsi kerrallaan ja haluaa aina kovimman mahdollisen haasteen. Tässä hänelle myös on sellainen, Cagen toimitusjohtaja One Silvera sanoo.


Cage 43, ottelukortti

Pääottelu: Matteus Lähdesmäki vs. Ashleigh Grimshaw

Kokenut Lähdesmäki nousee ensimmäistä kertaa Cagen pääotteluun. Lajiväki tuntee 17-vuotiaana ammattilaisuransa aloittaneen lahtelaisen hyvin, mutta välissä pidetyn tauon vuoksi nimi voi olla tuoreelle yleisölle uusi. Grimshaw on pioneerin maineessa oleva englantilainen, eli samaa kaliiperia Lähdesmäen kanssa. Molemmat miehet ovat niin taitavia ja vaarallisia matossa, että vastoin odotuksia ottelua saatetaan käydä yllättävän pitkään pystyssä.

** jutun pääkuvana pyörivällä videolla Lähdesmäen voitto-ottelu Cage 41:stä marraskuulta.

2. pääottelu: Aleksi Toivonen vs. Salambek Damaev

Toivonen jatkaa uraansa tappiottomana, kun keväinen tyrmäystappio nollattiin vastustajan käryttyä dopingista. Ottelu on suomalaiselle todellinen näytön paikka, vastustaja on uran meritoitunein tähän mennessä. Sekä Toivonen että Damaev ovat kovia painihyrriä, jotka pystyvät myös näyttäviin lopetuksiin. On yllätys, jos matsi kestää täydet kolme erää.

Olli Santalahti vs. Nathan Jones

UFC-ottelija Teemu Packalénin treenikaveri Santalahti hakee kahdeksatta perättäistä voittoa uransa tähän saakka kovimmasta vastustajasta. Näyttävä voitto voisi avata turkulaiselle portteja jopa Pohjois-Amerikkaan UFC:n tai Bellatorin suuntaan. Jones on otellut suurimman osan matseistaan brittien arvostetussa BAMMA:ssa ja voittanut myös Bellatorissa. Tästä ottelusta tulee todennäköisimmin kova vääntö matossa.

Edward Walls vs. Manolo Scianna

Harvinainen kotiottelijan ja ulkomaalaisvieraan revanssi. Lappeenrantalaislähtöinen Walls hävisi viime kohtaamisen kaksi vuotta sitten. Sciannalla on taskussa tuore Bellator-diili, joten italialaisen päänahka olisi kova näyttö. Wallsilla on pitkät kädet ja räjähtävät lyönnit, hänen pystyottelussaan on sitä jotain. Mitä pidempään Walls saa pidettyä ottelun pystyssä, sitä paremmat ovat arvokkaan suomalaisvoiton mahdollisuudet.

Suvi Salmimies vs. Zejna Krantic

”Rockchic” Salmimies hakee toista peräkkäistä voittoa. Krantic on suomalaista kokemattomampi vapaaottelija, mutta omaa vahvan combat sambo -taustan ja ottelee pystyssä villisti sekä vaarallisesti. Naisten otteluissa ei tyrmätä usein, mutta tässä sekään ei yllättäisi.

Mika Hämäläinen vs. Ilia Topuria

Vaikka Hämäläisellä on alla rintalihaksen repeämisestä johtuva kahden vuoden ottelutauko, hänet tunnetaan edelleen hyvin jalkalukoistaan, varmasti myös vastustajan leirissä. Topurialla erittäin pitkä painitausta ja myös hänen vahvuutensa ovat matossa. Lihaksikas Hämäläinen lienee vahvemmilla ottelun alussa ja Topuria lopussa. Tasainen taisto ratkeaa tuomaripisteillä?

Patrik Pietilä vs. Toni Lampinen

Ottelun asetelma vaikuttaa ennakkoon selkeältä. Joko kokeneempi Pietilä lajitermein ”väkisinmakaa” matossa kolme erää tai sitten Lampinen tyrmää tai kuristaa giljotiinilla.

Jesse Urholin vs. Aaron Kennedy

Yksi illan herkkupaloista. Urholin debytoi vapaaottelijana suoraan ammattilaisena, mikä on erittäin harvinaista. Moinen ei olisi edes mahdollista, ellei porilainen olisi hankkinut vahvoja kannuksia painista. Hän on myös ollut jo pitkään Suomen ykkösnimi lukkopainissa ja brasilialaisessa jujutsussa, suorastaan terrorisoimalla painoluokkaansa. Kennedy on myös ennakkotietojen mukaan hyvin potentiaalinen nouseva nimi. Hän kuuluu valmistautuneen kohtaamiseen leireilemällä Thaimaassa sekä Tukholman maineikkaalla Allstars -salilla. Pystyottelussa etu on Kennedyllä, matossa Urholinilla.

Cage 43 Helsingin Kulttuuritalolla 28. huhtikuuta. Ruutu+ näyttää tapahtuman suorana lähetyksenä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt