Anni Vuohijoki upeasti mitaleille EM-kisoissa! Pitkä odotus päättyi

Bukarestissa järjestetyissä painonnoston EM-kisoissa nähtiin hieno suomalaisonnistuminen.

Anni Vuohijoki tuuletti onnistumistaan Bukarestin EM-kisoissa.

29.3.2018 19:15

Suomen painonnoston suurimpiin tähtiin kuuluva Anni Vuohijoki onnistui loistavasti Romanian Bukarestissa järjestetyissä painonnoston EM-kisoissa.

Vuohijoki, 29, saavutti torstaina pronssia työnnössä (112 kg) ja yhteistuloksessa (91+112=203 kg) EM-kisojen 63-kiloisten sarjassa. Rovaniemen Reipasta edustavan urheilijan yhteistulos 203 kg on myös uusi Suomen ennätys.

Vuohijoki sai työnnössä avauspainonsa 112 ylös ensimmäisellä yrittämällä, mikä varmisti EM-mitalin.

Seuraavat yritykset 116 ja 117 kilosta eivät kuitenkaan enää onnistuneet.

Tempauksessa Vuohijoki nosti aloituspainonsa 89 ja sen jälkeen 91 kiloa. Kolmas yritys 93 kilosta ei enää noussut. Vuohijoki oli tempauksessa neljäs.

Vuohijoen uran ensimmäiset arvokisamitalit päättivät pitkän suomalaisodotuksen. Edellinen aikuisten painonnoston arvokisamitali tuli Suomeen 17 vuotta sitten, kun Karoliina Lundahl nosti EM-pronssia vuonna 2001.

EM-kisojen 63 kilon sarja oli Romanian Toma Loredanan täydellistä näytöstä. Loredana oli paras sekä työnnössä (105 kg) että tempauksessa (131 kg).

Suomen toinen edustaja Saara Leskinen joutui koville EM-kisojen alussa. Hän sai tempauksessa aloituspainonsa (86 kg) ylös vasta viimeisellä yrityksellä. Suomalainen oli tempauksen lopputuloksissa yhdeksäs.

Työnnössä Leskinen sai ylös aloituspainonsa 102 kiloa. Seuraava paino 105 kiloa nousi kolmannella yrittämällä. Leskinen oli työnnössä kahdeksas ja yhteistuloksessa seitsemäs.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?