Pelaaja piilotti jotain housuihinsa – ele käynnisti jättimäisen skandaalin Australiassa: ”Häpeällistä toimintaa”

Julkaistu:

Kriketti
Australian krikettimaajoukkueen kapteeni ja varakapteeni joutuivat eroamaan.
Australiassa puidaan parhaillaan yhtä maan historian suurimmista urheiluskandaaleista.

Kaikki sai alkunsa, kun yhden Australian krikettimaajoukkueen pelaajista havaittiin tekevän jotain kummallista kentällä Etelä-Afrikkaa vastaan pelatussa maaottelussa.

Cameron Bancroftin nähtiin ottavan taskustaan keltaisen esineen, hierovan sillä pelipalloa ja laittavan sen housuihinsa. Myöhemmin esineen todettiin olleen pala teippiä.

Katso video tilanteesta täältä.

Teipillä raaputettiin pallon toista kylkeä, jotta siihen olisi helpompi saada tietynlainen kierre.

Tapahtuneesta käynnistettiin ottelun jälkeen tutkinta, ja soppa oli valmis.

Joukkueen kapteeni Steve Smith myönsi, että joukkueen johto oli suunnitellut juonen. Hän ei kuitenkaan suostunut paljastamaan, kenen idea se oli. Smith myös vakuutti, että päävalmentaja Darren Lehmann ei tiennyt suunnitelmista.

– Puhuimme siitä lounaalla, hän kertoi.

Päävalmentajan osuus on kuitenkin kyseenalaistettu. Kun Bancroftin tekoset näkyivät televisiosta, Lehmann otti välittömästi radiopuhelimella yhteyden apuvalmentaja Peter Handscombiin, joka meni kentälle puhumaan Bancroftin kanssa.

Joukkueen kuopus, Bancroft, 25, myönsi tekosensa lehdistötilaisuudessa.

– Haluan olla täällä, koska olen osaltani vastuussa. En ole ylpeä tapahtuneesta, ja minun täytyy elää seurausten ja tahrautuneen maineeni kanssa, hän sanoi Australian medioiden mukaan.


Kapteeni Smith ilmoitti ensin pysyvänsä kapteenina, mutta sunnuntaina tuli ilmoitus, että hän ja varakapteeni David Warner vapautettiin tehtävistään.

Monet lajilegendat ovat reagoineet tyrmistyneesti tapahtuneeseen.

– Kertokaa, että tämä on vain unta, entinen kapteeni Michael Clarke twiittasi.

– Kuvottavinta tässä on, että tehtävä annettiin nuorimmalle. Häpeällistä toimintaa kokeneemmilta pelaajilta, englantilainen ex-maajoukkuepelaaja Michael Vaugn kirjoitti.

Jopa Australian pääministeri Malcolm Turnbull otti kantaa skandaaliin.

– Heräsimme aamulla ja olimme shokissa Etelä-Afrikasta tulleista uutisista. On täysin uskomatonta, että Australian maajoukkue on huijannut.

– Pelaajamme ovat roolimalleja, ja lajin pitäisi olla reilun pelin synonyymi. Miten joukkueemme voi olla mukana tällaisessa? Odotan, että tapauksessa tehdään kovia ratkaisuja, hän sanoi aussimedian mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt