Muut lajit

Kuusi hevosta kuoli miljoonien eurojen suuressa laukkatapahtumassa: ”Anteeksiantamaton verilöyly”

Julkaistu:

Laukkaurheilu
Eläinsuojelujärjestön johtaja kritisoi tapahtumaa ankarin sanankääntein.
Kuusi hevosta menetti traagisesti henkensä kuuluisassa laukkatapahtumassa Englannissa.

Cheltenham Festival alkoi tiistaina ja loppui perjantaina. Hevosista Mossback ja Report To Base kuolivat tapahtuman ensimmäisenä päivänä. Sandsendin, Dresdenin, North Hill Harveyn ja Some Planin elämä päättyi perjantaina.

Hevoset ja niiden ottavat mittaa toisistaan nurmipintaisella radalla ja joutuvat ylittämään matkan aikana useita erilaisia keinotekoisia esteitä.

Laukkahevosten kuolintapauksista vuodesta 2013 kirjaa pitäneen sivuston Horsedeadwatchin mukaan hevoset kuolivat kilpailuissa kaatumisten aiheuttamiin erilaisiin vammoihin tai rasituksen seurauksiin. Sivuston mukaan peräti 1 668 hevosta on kuollut radoille reilussa viidessä vuodessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Eläinsuojelujärjestö Animal Aidin johtaja Isobel Hutchison tuomitsi tapahtumat jyrkästi.

– Cheltenham Festivalin verilöyly on yksinkertaisesti anteeksiantamaton. Vaikuttaa sitä, että näitä eläimiä käytetään urheilussa kertakäyttötavaroina – ei kipua ja kauhua tuntevina eläiminä, hän kritisoi tiedotteessa.

Cheltenham Festival on maan toiseksi suurin tapahtuma alallaan Englannissa. Hevosenomistajille on tarjolla yli viiden miljoonaa euroa, minkä lisäksi suuret rahat liikkuvat myös vedonlyönnissä. Neljän päivän festivaali on vetänyt paikalle keskimäärin noin 60 000 katsojaa päivässä.

Paikallinen laukkaurheilun kattojärjestö BHA tutkii kuolemiin johtaneita syitä.

– Jokainen tätä lajia seuraava tuntee sympatiaa hevosia kohtaan, koska rakastamme näitä hienoja eläimiä ja olemme erittäin surullisia jokaisen poismenosta, sen edustaja Jamie Stier muotoili Reutersin mukaan.

– Tutkimme asioita ja kiinnitämme huomiota turvallisuusmääräyksiin, sääntöihin ja koulutukseen, jotta kuolemantapausten määrä olisi niin lähellä nollaa kuin mahdollista.

Stier huomautti, että hevoskuolemien määrä on laskenut kolmasosalla viimeisen 20 vuoden aikana ja laukkaurheilussa se alle 0,4 prosenttiin osallistujista.