Muut lajit

UFC-ottelija huusi kivusta – voitti silti: ”Monet olisivat luovuttaneet”

Julkaistu:

Vapaaottelu
Sean O’Malley antoi voittajan haastattelun selällään matossa.
Vapaaotteluorganisaatio UFC:n otteluillassa UFC 222:ssa käytiin Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 12 ottelua.

Yhdessä niissä nähtiin ikävä loukkaantuminen kaksi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä.

Miesten kääpiösarjan ottelussa yhdysvaltalainen Sean O’Malley loukkasi jalkansa, kun hän potkaisi päähän vastustajaansa, maanmiestään Andre Soukhamthathia.

O’Malley ontui oikeaa jalkaansa eikä voinut laittaa sille painoa. Soukhamthath yritti antaa pari potkua kipeään jalkaan mutta päätyi sitten viemään O’Malleyn mattoon. Hän ei pystynyt lopettamaan ottelua, joka kesti siis täydet kolme erää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Heti ottelun loputtua O’Malley huusi tuskasta. Hänet kuitenkin julistettiin yksimielisin tuomariäänin (29-27, 29-27, 29-28) voittajaksi. Hän oli niin tuskissaan, että joutui antamaan ottelun jälkeisen haastattelun selällään lattialla.
UFC:n puheenjohtaja Dana White kertoi sunnuntaina, että jalassa ei ole murtumaa. Hän ylisti O’Malleyn asennetta.

– Tuollaisessa tilanteessa näkee, kuka on todellinen taistelija. Monet olisivat luovuttaneet, mutta hän ei. Hän taisteli loppuun asti. Kun ottelu loppui, hän huusi tuskasta mutta teki kaikkensa voittaakseen, White kommentoi MMA Fightingin mukaan.
Soukhamthathin taktiikka viedä O’Malley mattoon sai kritiikkiä.

– En ymmärrä, miksi hän ei yrittänyt saada O’Malleyta pystyyn. Se ei ollut viisas päätös, White ihmetteli.

Illan ainoassa titteliottelussa Cris Cyborg pehmitti venäläisen UFC-debytantin Jana Kunitskajan ensimmäisessä erässä.Jos video ei näy, katso se täältä.

Cyborg (20–1) on viimeksi hävinnyt vapaaottelussa vuonna 2005. Moni on haaveillut brasilialaisen ja toisen lajin supertähden Ronda Rouseyn kohtaamisesta.

Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Rousey ei ole virallisesti ilmoittanut lopettamisestaan, mutta hän teki hiljattain sopimuksen showpainiorganisaatio WWE:n kanssa.

– Jos hän ei ole enää palamassa UFC:hen, varmasti fanit innostuisivat myös meidän välisestämme WWE-ottelusta. 70 000 fania varmasti täyttäisivät stadionin, vaikka Cyborg kohtaisi Rouseyn häkin sijasta kehässä, Cyborg kommentoi Washington Postille.

Illan kenties suurimmasta yllätyksestä vastasi Brian Ortega, joka aiheutti höyhensarjan ottelussa Frankie Edgarin ensimmäisen tyrmäystappion.

Ortega osui ensin kyynärpäällä ja viimeisteli homman koukulla leukaan ensimmäisessä erässä.

Edgaria on kaavailtu titteliotteluun hallitsevaa mestaria Max Hollowayta vastaan, mutta White vahvisti, että voiton myötä ykköshaastajaksi nousi Ortega.Ortega sai Performance of the night -palkinnon yhdessä Alexander Hernandezin kanssa.

UFC-debytantti Hernandez suostui kohtaamaan Beneil Dariush kevyensarjan ottelussa vain viikon varoajalla, kun alkuperäinen vastustaja Bobby Green loukkaantui.

Hernandez tarvitsi lopulta vain 42 sekuntia tyrmäykseen. Dariush kaatui vasemmalla koukulla.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt