Historiaa tehneen Jamaikan olympia­joukkueen sankari kärysi dopingista – puheenjohtajalta mystisiä lausuntoja

Reutersin mukaan Jamaikan historiallisen kelkkailujoukkueen jäsen on jäänyt kiinni dopingista.

Jazmine Fenlator-Victorian ja Carrie Russell kilpailivat Pyeongchangin olympialaisissa. Reutersin mukaan toinen urheilijoista olisi jäänyt kiinni dopingista.

3.3.2018 18:37

Jamaikan kaksihenkinen naisten rattikelkkajoukkue teki Pyeongchangin olympialaisissa maansa urheiluhistoriaa. Jazmine Fenlator-Victorian ja Carrie Russell olivat Jamaikan ensimmäiset naispuoliset edustajat talviolympialaisissa.

Historiallisen saavutuksen ohella Jamaikan joukkue sai olympialaisissa huomiota myös hieman negatiivisemman asian johdosta. Joukkueen saksalainen valmentaja Sandra Kiriasis nimittäin erosi tehtävästään kesken olympialaisten.

Nyt Jamaikan kelkkailussa myrskyää jälleen. Reutersin mukaan naisten olympiajoukkueen jäsenen dopingnäytteestä on löydetty kiellettyä ainetta. Kyseinen dopingnäyte on annettu tammikuussa ennen olympialaisia.

Jamaikan kelkkailuliiton puheenjohtaja Chris Stokes on vahvistanut tiedon. Hänen mukaansa urheilija on saanut tiedon kärystä kansainväliseltä liitolta.

Urheilijaa odottaa pahimmillaan neljän vuoden kilpailukielto.

Jazmine Fenlator-Victorian (oik.) ja Carrie Russell tekivät Pyeongchangissa Jamaikan urheiluhistoriaa.

Stokesin mukaan tapauksen tutkinta on vielä alkuvaiheissaan. Hän ei vahvistanut, mistä aineesta käry johtui.

– En pysty keskustelemaan itse aineesta. Sanon vain, että kiellettyjen aineiden lista on pitkä ja on monia tapoja, jolla aineita voi päätyä elimistöösi, joko tahallisesti tai tahattomasti tai yksinkertaisesti vain jokapäiväistä elämää elämällä. Me olemme nyt arvioimassa, minkälaisesta tapauksesta tässä on kyse, Stokes kommentoi.

Reutersin lähteen mukaan urheilija olisi antanut käryyn johtaneen dopingnäytteen tammikuun puolivälissä Sveitsissä. Lähteen mukaan urheilijan A-näytteestä on löytynyt jäänteitä clenbuterol-nimisestä anabolisesta steroidista. B-näyte on vielä tutkimatta.

– Kuten olemme nähneet vuosien varrella, on parasta olla kärsivällinen ja odottaa, mikä prosessi lopputulos on, Stokes kommentoi Reutersille.

Stokesin mukaan Jamaikan kelkkailuliitto odottaa ”positiivista lopputulosta”.

Jazmine Fenlator-Victorian ja Carrie Russell sijoittuivat Pyeongchangissa rattikelkkailun kahden hengen joukkuekisassa sijalle 19.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?