Suomen menestynein kartingkuski Aaro Vainio sai huippupestin – siirtyy Keke Rosbergin talliin

Aaro Vainio ajaa alkavalla kaudella Saksassa GT3-luokan kisoja.

Aaro Vainio voitti viime kaudella Italian Super GT -sarjan mestaruuden.

2.3.2018 15:07

Keke Rosbergin kilpatalli Team Rosberg on pestannut suomalaiskuski Aaro Vainion, 24.

Vainio, Suomen kaikkien aikojen menestynein kartingkuljettaja, palasi viime vuonna kilparadoille ja voitti Tuomas Tujulan kanssa Italian Super GT -sarjan mestaruuden.

Nyt hän ottaa urallaan askeleen eteenpäin. Vainio kilpailee ADAC GT Masters -sarjassa Team Rosbergin Lamborghini Huracan GT3 -autolla. Rosbergin tiedotteessa sarjaa kuvaillaan superurheiluautojen liigaksi.

– Minulla on varmasti paljon opittavaa, mutta tiimi on sellainen, että sieltä saa varmasti kaiken tarvittavan avun. On hienoa päästä näinkin kovaan ja nimekkääseen talliin, jolla on vahva kokemus eri sarjoista, Vainio sanoo IS:lle.

Sarjassa ajetaan seitsemänä kisaviikonloppuna kaksi 60 minuutin kisalähtöä, jossa tallikaverit jakavat auton. Vainion kanssa samalla autolla ajaa italialainen Michele Beretta.

Suomen F1-legenda Keke Rosberg perusti tallin vuonna 1994 ja työskentelee yhä tiiviisti tallin taustajoukoissa. Saksan maineikkaimpiin lukeutuva talli voitti viime vuonna muun muassa DTM:n mestaruuden.

– On todella hienoa mennä suomalaisena Rosbergin nimeä kantavaan talliin, Vainio iloitsee.

– Iso kiitos taustajoukoille tämän sopimuksen mahdollistamisesta.

Vainio on vieraillut Rosbergin tallilla Saksassa.

Rosbergin tallin puitteet ovat tehneet vaikutuksen Vainioon, joka kävi jo alkuviikosta Saksassa opiskelemassa uusia asioita tallin simulaattorilla.

– Olin vakuuttunut siitä hetkestä asti, kun astuin ovesta sisään tallin tiloihin. Olen hyvissä käsissä, Vainio sanoo.

Mukana sarjassa on 23 tallia. Kaikki on vasta niin alussa, ettei Vainio pysty vielä linjaamaan mitään selkeää sijoitustavoitetta kauteen, joka alkaa Oscherslebenistä 14. huhtikuuta.

– Kilpailu on tosi kovaa. Tiedostan sen, että alussa on paljon opittavaa uudesta autosta ja systeemeistä. Tiimi ja tiimikaveri toki ovat sellaiset, että pystymme pärjäämään. Siitä lähdetään, että voitoista pystytään kamppailemaan, mutta alkukaudesta pitää edetä maltilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?