Pekka Koskela hyvästeli 500 metriä olympiaradalla – ”Vähän haikea fiilinki” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Pekka Koskela hyvästeli 500 metriä olympiaradalla – ”Vähän haikea fiilinki”

Pekka Koskela hyvästeli päämatkansa.

Pekka Koskela luisteli viimeistä kertaa 500 metriä olympialaisissa.

20.2.2018 7:08

Suomalainen pikaluistelu on murroskohdassa, kun lajilippua korkealla vuosikausia pitäneet Pekka Koskela ja Mika Poutala jättävät jääradat.

Täpärästi olympiamitalien ulkopuolelle Pyeongchangin miesten 500 metrillä jäänyt Poutala, 34, miettii jatkoaan, mutta vuotta vanhempi Koskela hyvästeli jo päämatkansa kilparadalla.

Hän oli 500 metrillä 19:s ajalla 35,19.

– Sellainen keskiarvokierros, ei mitään huonoa, mutta ei mitään hyvääkään, neljänsissä olympialaisissaan kilpaileva konkari kiteytti.

”Parasta Mikaa”

MM-kisoissa urallaan neljästi mitaleille yltäneelle Koskelalle kilpailu oli erityinen.

– Tämä oli viimeinen 500 metriäni. Siinä mielessä on vähän haikea fiilinki.

Loukkaantumisista varsinkin viimeisellä olympiadilla 2014 Sotshista Pyeongchangiin kärsinyt Koskela vakuutti, että neljän vuoden uurastus kannatti.

– Olen muuttunut ihmisenä aika paljon, olen parempi persoona kuin ennen, täydellisyyden tavoittelijana tunnettu Koskela sanoi pilke silmäkulmassa.

Hän jäi luistelunsa jälkeen radan viereen seuraamaan viimeisessä parissa kilpailleen Mika Poutalan suoritusta. Analyyttisellä Koskelalla ei ollut Poutalan luisteluun juuri lisättävää.

– Se oli oikein hyvä, parasta Mikaa mitä olen nähnyt, myös startti. Olen ylpeä siitä (neljännestä sijasta). Olisin ihan hirveän paljon suonut hänelle voiton.

Hallittomat kaverukset

Koskela ja Poutala ovat kiertäneet maailmancupia yhdessä vuosikaudet. Pari on maailman huippujen joukossa kummajaiskaksikko sikäli, ettei Suomessa ole vielä ensimmäistäkään pikaluistelun tarpeisiin tarkoitettua jäähallia.

Koskelan ja Poutalan jättämä perintö on kotimaisen pikaluistelun historiassa ainutkertainen.

– Olemme opettaneet suomalaisille, mitä tämä laji on, kun maailmassa on halleja. Kun luistelin ensimmäisen MM-mitalini 2005, puhuttiin että Suomen edellisestä mitalista, Linkoveden (Leo) maailmanmestaruudesta oli 33 vuotta.

– Nyt se on siinä, olympia-Pyeongchangissa perjantaina vielä 1 000 metrillä luisteleva Koskela paketoi uraansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?