Olympialaisten ensimmäisen venäläismitalistin puheet KOK:n syyniin – epäillään rikkoneen sääntöjä - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Olympialaisten ensimmäisen venäläismitalistin puheet KOK:n syyniin – epäillään rikkoneen sääntöjä

KOK tutkii, sanoiko kaukalopikaluistelun pronssimitalisti Semjon Elistratov jotain luvatonta.

Semjon Elistratov tuuletti kilpailun jälkeen.

11.2.2018 8:56

Kaukalopikaluistelija Semjon Elistratov saavutti lauantaina Olympiaurheilijat Venäjältä -joukkueen ensimmäisen olympiamitalin Pyeongchangin talviolympialaisissa.

Elistratov, 27, luisteli miesten kaukalopikaluistelun 1500 metrillä pronssille Etelä-Korean Lim Hyo-junin ja Hollannin Sjinkie Knegtin jälkeen.

Saavutuksensa jälkeen Elistratov kertoi omistavansa mitalinsa maalleen ja Etelä-Korean olympialaisista suljetuille venäläisurheilijoille.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK on sulkenut lukuisia venäläisurheilijoita kisoista Venäjällä paljastuneen laajan dopingohjelman vuoksi. KOK on myös erottanut Venäjän olympiakomitean toistaiseksi toiminnastaan.

Kaukalopikaluistelun 1500 metrin voittajakolmikko ennen maaliintuloaan.

Etelä-Koreassa kilpailee KOK:n luvalla 169 venäläisurheilijaa, jotka saavat esiintyä kisoissa vain neutraalilla Olympiaurheilijat Venäjältä -statuksella. Urheilijat kilpailevat ilman kansallistunnuksia. Heidän edellytetään noudattavan KOK:n laatimia erityissääntöjä, joihin kuuluu, että urheilijoiden on hyväksyttävä kattojärjestön päätös.

Nyt KOK tutkii, rikkoiko Elistratov jotain näistä säännöistä kisan jälkeen antamillaan kommenteilla. Asiasta kertoi muun muassa BBC.

Elistratov puhui kriittiseen sävyyn maansa urheilijoiden saamasta rangaistuksesta. Luistelija kutsui Venäjän sulkemista kisoista rankaksi ja epäreiluksi ratkaisuksi.

Kisojen isäntämaan Etelä-Korean Lim Hyo-jun (kesk.), Hollannin Sjinkie Knegt (vas.) ja venäläisurheilijoiden OAR-joukkueen Semjon Elistratov poseerasivat palkintokorokkeella.

Yksi kisoista suljetuista venäläistähdistä on kaukalopikaluistelun moninkertainen olympiavoittaja Viktor An. KOK ilmoitti tammikuussa, ettei Anilla ole asiaa kisoihin. Luistelijan nimi ei ole ollut ennen esillä dopingepäilyjen yhteydessä, eikä hän ole jäänyt kiinni dopingtesteissä. KOK ei perustellut päätöstään tarkemmin.

An on eteläkorealaissyntyinen urheilija, joka sai Venäjän kansalaisuuden vuonna 2011. Vuoden 2014 Sotshin olympialaisissa An edusti Venäjää ja voitti kolme olympiakultaa.

Lauantain 1500 metrin kisan voittanut isäntämaan Lim Hyo-jun muisti hänkin Ania saavutuksensa jälkeen.

– Viktor sanoi minulle, että pystyisin tähän. Sain häneltä paljon neuvoja, onnellinen eteläkorealaisvoittaja kertoi BBC:n mukaan.

– Kun kuulin uutiset (Anin sulkemisesta kisoista), olin erittäin murheellinen. Olisi ollut kunnia kilpailla häntä vastaan. Kiitän Viktoria tästä voitosta.

Klo 16.15: Korjattu Elistratovin olevan kaukalopikaluistelija, ei pikaluistelija.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?