Kommentti: Venäjän olympianöyryytys on täydellinen - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Kommentti: Venäjän olympianöyryytys on täydellinen

Läpi pitkän dopingprosessin uhmakkaasti esiintyneen Venäjän nöyryytys on täydellinen, kirjoittaa toimittaja Pekka Holopainen Gangneungista.

Pikaluistelijat Artem Kuznetsov ja Olga Fatkulina kuuluivat 47 urheilijan joukkoon, jota Kansainvälinen olympiakomitea ei kelpuuttanut kisoihinsa.

9.2.2018 8:40

Olympiakisojen pikaluistelijat harjoittelivat perjantaina iltapäivällä Etelä-Korean aikaa Gangneungin upeassa hallissa.

Radan sisäpuolelta verryttelyalueelta katse haki tottuneesti lajin yhden suurvallan, Venäjän, edustajia. Vaikeaa oli, kun maalta on kielletty kansallistunnusten käyttö ja nyt joukko harveni entisestään.

Pikaluistelun tähdet Ruslan Murashov ja Olga Fatkulina kuuluivat 47 urheilijan joukkoon, jolta urheilun vetoomuselin CAS epäsi nyt olympiaosallistumisen. Yhteensä kisamatka estettiin viime hetken CAS-päätöksillä peräti 60 venäläiseltä.

Läpi pitkän dopingprosessin uhmakkaasti esiintyneen Venäjän nöyryytys on täydellinen. Kun CAS ennen kisoja myös vapautti joukon venäläisiä ja palautti osalle jopa vuoden 2014 olympiamitaleita, Kansainvälinen olympiakomitea KOK oli raivoissaan.

Perjantaiset päätökset ovat niihin haavoihin laastaria, vaikka oletettavasti CAS tutki ja päätti tapaukset urheilujuridiikan, ei KOK:n mielihalujen mukaisesti.

Urheilullisesti Pyeongchangin kisat ovat ilman suurta joukkoa venäläisiä hieman köyhemmät ja ehkä ripauksen eettisemmät. Ripauksen. Sillä muuallakin osataan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?