Muut lajit

Venäjä saattaa menettää kaikki Sotshin olympiamitalinsa – nämä maat hyötyisivät siitä eniten

Julkaistu:

Doping
Järisyttävän dopingskandaalin keskipisteessä oleva suurvalta voitti vuoden 2014 talviolympialaisissa yhteensä hurjat 33 mitalia.
Kansainvälinen olympiakomitea KOK sulki Venäjän helmikuussa Etelä-Koreassa käytävistä talviolympialaisista. Maan edustajat saavat kuitenkin osallistua kisoihin neutraaleina urheilijoina.

Venäjä on jo menettänyt useita Sotshin olympiamitaleitaan. Siltä saatetaan viedä jopa niistä kaikki, sillä todistusaineisto valtiojohtoisesta dopingohjelmasta on kattava.

Isäntämaa voitti vuonna 2014 mitalitilaston lähes ylivoimaisesti. Se saavutti kilpailuissa 13 kultaa, 11 hopeaa ja 9 pronssia. Eli yhteensä 33 mitalia.

Yhdysvaltalainen FiveThirtyEight -sivusto listasi, miten Sotshin mitalit jakautuisivat, jos kaikki venäläisurheilijat putoavat tuloslistoilta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomen mitalisaaliille venäläisurheilijoiden diskauksilla ei olisi vaikutusta. Suomalaiset voittivat kisoista yhteensä viisi mitalia (1 kulta, 3 hopeaa ja 1 pronssi). Myös mitalien värit pysyisivät ennallaan.

Suurin vaikutus Venäjän hylkäämisellä olisi Kiinaan. Maa voitti alunperin kisoissa yhdeksän mitalia (3/4/2), mutta se saisi viisi lisää (1/2/2).

Latvialle vaikutus olisi niin ikään merkittävä, sillä se voittaisi historiansa kaksi ensimmäistä talviolympialaisten kultamitalia, molemmat kelkkailusta.

Norja puolestaan saisi neljä lisämitalia ja nostaisi yhteismäärän 30:een. Kisoissa 15 mitalia voittanut Ruotsi ei saisi lisää jalometalleja, mutta yksi pronssi kirkastuisi hopeaksi.

Kaikista kisojen 26 mitalimaasta ainoastaan Australian, Kroatian, Suomen, Kazakstanin, Puolan ja Slovakin mitalisaaliille Venäjän hylkäyksellä ei olisi merkitystä.

Mitalitilaston ykkösmaa olisi Yhdysvallat 31 mitalillaan. Se toki on jo vahvistettujen hylkäysten myötä noussut tilaston kärkeen.

Mitalien muutokset voit katsoa alla olevasta kuvasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt