Muut lajit

Urheilulehti 49: Pesäpallo valloittaa Intiaa

Julkaistu:

Urheilulehti 49
Tuoreen lehden kannessa komeilee ”Kreikkalainen friikki”, jonka tarina on uskomaton.
”Greek Freak”, Kreikkalainen friikki. Tällä nimellä Urheilulehden kansikuvapoika Giannis Antetokounmpo tunnetaan Atlantin takana. Antetokounmpo on noussut Ateenan kaduilta NBA:n huippupelaajaksi. Toimittaja Janne Oivio kertoo siirtolaisena Kreikkaan saapuneen koristähden tarinan, joka hakee vertaistaan.

Tuleeko pesäpallosta olympialaji? Tähän uskotaan ainakin Intiassa, jossa Suomen kansallispelillä on jo tuhansia harrastajia. Toimittaja Tapani Linna matkasi paikan päälle ihmettelemään Intian pesisbuumia.

Toni Kroos on Real Madridin tärkein pelaaja ja luultavasti seuran koko 2000-luvun paras hankinta. Lari Vesander kertoo jutussaan, mikä tekee Kroosista niin hyvän.

Lissabonin jalkapalloprofessori Antonio Veloso on kouluttanut monta huippuvalmentajaa. Yksi hänen oppilaistaan on José Mourinho. Eero Laurila matkasi Lissaboniin tapaamaan Velosoa ja sai kuulla, kuinka Mourinhon matka huippuvalmentajaksi alkoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jerry Turkulainen on SM-liigan pienimpiä pelaajia. Uran alkuvaiheilla pientä kokoa pidettiin Turkulaisen kehityksen jarruna. Jääkiekko on kuitenkin muuttunut. Nyt tie voi olla taskuraketille auki NHL:ään asti.

Mitä Suomen mäkimaajoukkueen entinen päävalmentaja Pekka Niemelä tekee nykyisin? Hän valmentaa Turkin mäkimaajoukkuetta. Pekka Holopainen tapasi Niemelän, jolla on menossa suuri, vuosia kestävä tehtävä vuorilla. Niemelän sopimus kestää peräti vuoteen 2026. Sinä aikana olisi tarkoitus nähdä mm. turkkilaisia hyppääjiä olympialaisissa.

Tilaajat pääsevät lukemaan lehteä tästä linkistä.