Muut lajit

Vladimir Putin ilmoitti kantansa olympiaboikottiin puheessaan autotehtaan työntekijöille

Julkaistu:

Olympialaiset
Presidentti Vladimir Putin kertoi kantansa Nizhni Novgorodissa pitämässään puheessa.
Venäjän presidentti Vladimir Putin on ilmoittanut, ettei hän aio estää venäläisurheilijoita osallistumasta Etelä-Korean Pyeongchangissa järjestettäviin talviolympialaisiin. Asiasta kertoivat kansainväliset uutistoimistot.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK ilmoitti tiistai-iltana, että venäläisurheilijat saavat osallistua olympialaisiin ainoastaan ns. neutraalin urheilijan statuksella. Se tarkoittaa, ettei kisoissa nähdä Venäjän kansallistunnuksia tai kuulla maan kansallishymniä.

Myös Venäjän olympiakomitea erotettiin välittömästi kansainvälisestä olympiatoiminnasta.

– Emme aio julistaa boikottia emmekä estää olympiaurheilijoitamme kilpailemasta, jos he haluavat osallistua kisoihin, Putin ilmoitti puhuessaan autotehtaan työntekijöille Nizhni Novgorodissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Iso puheenaihe Venäjällä

Aihe on herättänyt runsaasti keskustelua Venäjällä, ja esimerkiksi jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Oleg Znarok on ilmoittanut, ettei hän halua joukkueen pelaavan neutraalin lipun alla.

Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov kertoi Putinin kannasta jo maanantaina ennen KOK:n päätöksen julkistamista, mutta vahvistus Putinilta itseltään tuli vasta keskiviikkona.

– Olemme urheilijoiden oikeuksien polkemista vastaan, mutta samalla Venäjä sitoutuu yhä olympia-aatteeseen, Peskov kertoi maanantaina.

Suuri määrä venäläisurheilijoita on joutunut kilpailukieltoihin ja menettänyt arvokisamitaleja ns. McLarenin raportin julkitulon jälkeen vuonna 2016.

Raportin paljastama valtiojohtoinen dopingjärjestelmä johti muun muassa 111 venäläisen yleisurheilijan sulkemiseen Rion kesäolympialaisista 2016. Puhtaat yleisurheilijat saivat osallistua olympialaisiin neutraalin lipun alla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt