Olympiavoittaja Pertti Ukkolan on 67-vuotiaana pakko käydä yhä töissä – ”Onneksi minulla on vielä vuosi työaikaa jäljellä”

Julkaistu:

Eläkkeet
Pertti Ukkola on pettynyt kertyneeseen työeläkkeeseensä.
Painin olympiavoittaja Pertti Ukkola kertoo hukanneensa urheilemisen vuoksi ainakin viisi työvuotta, jolloin ei saanut kerrytettyä eläkettä lainkaan. Ukkola, 67, juhli olympiakultaa 1976 ja MM-kultaa 1977. Esimerkiksi ennen Montrealin olympialaisia hän keskittyi kokonaisen vuoden yksinomaan painiin.

– En missään nimessä ole tyytyväinen tulevaan eläkkeeni. Se ei ole häävi, Tampereen kaupungin liikuntatoimessa jo yli 40 vuotta työskennellyt Ukkola sanoo.

– Siksi mun on ollut pakko tehdä töitä niin pitkään kuin mahdollista. Onneksi minulla on vielä vuosi työaikaa jäljellä.

Ukkola oli yksi avainhahmoista, kun urheiluvaikuttajat lobbasivat päättäjiä ylimääräisestä urheilijaeläkkeestä. Ukkolan, Juha Miedon ja Pekka Vasalan uurastus palkittiin ja ensimmäiset urheilijaeläkkeet jaettiin valtion kassasta vuonna 2015.

–  Ottaa päähän, kun oma työeläkkeeni on juuri ja juuri yli sen määrän, joka oikeuttaisi minut täyteen urheilijaeläkkeeseen (noin 1 300 euroa kuukaudessa). Hyvä, että homma saatiin maaliin, mutta onhan se naurettavaa, että esimerkiksi Lasse Viren, Juha Mieto ja Pekka Vasala eivät saa lainkaan tätä eläkettä, linjaa Ukkola, jolle on myönnetty puolikas urheilijaeläke.

– En puhu nyt itsestäni, mutta vitsihän tämä on. Totta kai olympiavoittajien pitäisi saada automaattisesti täysi urheilijaeläke. Muistaakseni olympiavoittajia on elossa 48, joten se olisi yksi hyttysen paska erämaassa, jos kaikille meille hoidettaisiin täysi eläke. Tällä menossa hyvästä asiasta tahtoo mennä uskottavuus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt