Muut lajit

Donald Trumpin poika hehkutti tulostaan maastavedossa – Suomen ennätysmiehen tyly arvio: ”Naisetkin vetävät enemmän”

Julkaistu:

Voimanosto
Suomen ennätyksen voimanostossa tehnyt Jari Saario ei vaikuttunut Donald Trump juniorin suorituksesta.
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin esikoinen Donald Trump junior on menestyvä liikemies mutta omien sanojensa mukaan myös aktiivinen kuntoilija ja crossfitin harrastaja.

Tosin hänellä on myös taipumus liioitella tuloksiaan. Yhteisöpalvelu Redditistä löytyy kokonainen keskustelu, jossa hänen Beyondthewhiteboard-palvelussa ilmoittamiaan tuloksia ruoditaan pilkalliseen sävyyn.

Trump jr. julkaisi hiljattain videon, jossa hän tekee maastavetoa omien sanojensa mukaan 375 paunalla, joka on 170 kiloa. Videon yhteyteen hän kirjoitti sen olevan hänen uusi ennätyksensä.
– Äärirajoilla on vaikea olla täydellinen. Olen silti innoissani, Trump kirjoitti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Trump jr. oli tyytyväinen suoritukseensa. Kuopiolaisella voimanoston SE-miehellä, 355 kiloa ennätyssarjassaan maasta nostaneella Jari Saariolla on selkeä mielipide Trump jr:n nostosta.

– Kyllähän siitä selkävammainen jossain vaiheessa tulee, hän toteaa.

– Vetää ihan pyöreällä (selällä) alusta asti, eikä käytä jalkoja ollenkaan.

”Ihan mitätön määrä”

Saario arvioi Trump jr:n painavan 80–90 kiloa. 170 kilon maastaveto ei saa kuopiolaista vaikuttumaan.

– Sehän on ihan mitätön määrä, naisetkin vetävät enemmän. Yksi kaverini, joka on kilpaillut 83-kiloisissa, on vetänyt Suomen ennätyksen 303 kiloa.

– Ei ole Trumpilla aihetta tuuletuksiin, mutta toki jokainen tekee sillä, millä jaksaa, hän heltyy sanomaan.

Saarion mukaan Trump jr:n tekniikka on täysin pielessä. Tämä ei käytä keskikroppaa eikä jalkoja, minkä vuoksi selkä pyöristyy.

– En tiedä, onko kukaan neuvonut koskaan oikeaa tekniikkaa. On niin pahasti pyöreä selkä, että saattaa jossain vaiheessa tulla ongelmia.

Trump jr:n maastavetotyylissä ei ole kuitenkaan mitään erikoista. Samanlaista tekemistä näkee koko ajan joka puolella Suomea.

– Sitä näkee aivan liian paljon. Se johtuu siitä, että lyödään laimin keskivartaloa. Ja siitä, ettei toistoja ole koskaan tehty kunnolla oikein. Kukaan ei ole koskaan sanonut suoraan, että tehdään päin v....a, Saario tykittää.

– Revitään ja revitään, ja jos tulee ennätys, niin hienoa. Se kuitenkin tyssää jossain vaiheessa, ja paikat hajoavat. Siksi kannattaa opetella tekniikka ennen painoja.


Video tuo Saariolle muistoja myös oman uran alusta. Hän teki ensimmäiset maastavetonsa yläasteella, ja kaikki piti oppia kantapään kautta.

Voimanostokilpailut tulivat kuvioihin vuonna 2004.

– Edelleen, jos paikat ovat jumissa, nostoasento ei ole ihan optimaalinen. Minulla oli se hyvä puoli, että opettajana oli lajin maailmanmestari Jari Martikainen.

Saariolla on kuitenkin myös hyviä uutisia. Vaikka rautaa olisi kiskottu pitkään huonolla tekniikalla, korjausliikkeellä saa tuloksia nopeasti.

– Oikein treenaamalla voi tuokin kaveri vetää kaksi ja puoli sataa. Kun ottaisi jalat mukaan, saisi nopeasti pauttiarallaa 20 kiloa lisää. Jos hän alkaisi kunnolla treenata ja saisi selän asennon kuntoon, vuodessa voisi mennä 230 kiloakin.

Millaisia terveisiä joulukuussa pidettäviin klassisen voimanoston SM-kisoihin valmistautuvalla Saariolla on Trump jr:lle?

– Aloitapa poika alusta ja muista panostaa vatsatreeniin. Jossain vaiheessa selkä sanoo muuten niksnaks.