Muut lajit

Karu ruumiinavaus julki: vuosikymmeniä steroideja käyttäneen kehonrakentajan sydän oli kasvanut luonnottomaksi

Julkaistu:

kehonrakennus
Sairaala oli ehtinyt hävittää Rich Pianan kehosta otetut näytteet, joten virallista kuolinsyytä ei voitu määrittää.
Tunnettu kehonrakentaja Rich Piana menehtyi kaksi ja puoli kuukautta sitten 46-vuotiaana. Pianan virallinen kuolinsyy ei selvinnyt ruumiinavauksessa, koska hänen historiassaan oli niin monta mahdollista tekijää, että yhden syyn nimeäminen oli mahdotonta.

Men’s Health -lehden mukaan Pianalle ei voitu suorittaa toksikologista tutkimusta, koska häntä hoitanut sairaala oli ehtinyt hävittää kehonrakentajasta otetut näytteet ennen kuin ne ehdittiin analysoida.

Avoimesti steroidien käyttönsä myöntänyt Piana makasi kaksi viikkoa koomassa ennen kuin menehtyi floridalaisessa sairaalassa. Hän joutui sairaalaan menetettyään äkillisesti tajuntansa ja tuuperruttuaan kotonaan kylpyhuoneen lattialle.

Pianan tyttöystävä Chanel Jansen yritti elvyttää kehonrakentajaa ja kutsui ambulanssin paikalle. Sairaalassa Piana vaivutettiin koomaan, josta hän ei koskaan herännyt.


Pianalle tehdystä ruumiinavauksesta kävi ilmi, että kehonrakentajan sydän oli laajentunut ja hän sairasti sepelvaltimotautia. Nämä havainnot viittaavat vakavaan sydänsairauteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pianan kehosta löytyi merkkejä lääkkeiden väärinkäytöstä, mutta ilman toksikologista tutkimusta virallista kuolinsyytä ei voida määritellä.

– Tarvittavien näytteiden puuttuessa lääkkeiden väärinkäyttöä ei voida sulkea pois, kuolinsyytutkija William Pellan sanoi Men’s Health -lehdelle.

Löydökset olivat viitanneet enemmän siihen, että kuolema olisi johtunut laajentuneesta sydämestä.

Piana oli kehonrakennuspiireissä todella tunnettu. Hän kilpaili useissa kehonrakennuskisoissa ja voitti uransa aikana muun muassa Mr. California -tittelin. Piana myönsi käyttäneensä steroideja koko yli 25-vuotta kestäneen kehonrakentajan uransa.

– Jos haluat ammattikehonrakentajaksi, sinun on todennäköisesti pakko käyttää steroideja. Sinulla ei ole muita vaihtoehtoja, oli Piana sanonut.

TMZ Sports uutisoi elokuussa, että poliisi ja paikalle tulleet ensihoitajat löysivät Pianan kotoa yli 20 steroidipulloa ja ”valkoista jauhetta”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt