Snookersensaatiolta häikäisevä esitys haljenneella kepillä – maailmanmestarin pokka petti, kun oli selityksen vuoro

Julkaistu:

Snooker
Belgialainen Luca Brecel eteni jatkoon Coventryssa pelattavassa Champion of Champions -kutsuturnauksessa.
22-vuotias Luca Brecel löi iltapäivän avausottelussaan englantilaisen Judd Trumpin tylyin 4–0-lukemin. Maailmanlistan kolmantena majaileva Trump oli vailla mahdollisuuksia, kun Brecel paukutti kolmeen viimeiseen erään 103:n, 105:n ja 87 pisteen lyöntisarjat eli breikit.Voit katsoa 105 pisteen breikin yltä löytyvältä Viasatin videolta. Jos video ei näy selaimellasi, voit katsoa sen tästä.

Ottelu oli ohi vajaassa 50 minuutissa.

Ennen kamppailua moni saattoi epäillä Brecelin mahdollisuuksia, sillä tämä paljasti tv-ennakossa hävittäneensä oman keppinsä viime viikolla Kiinassa pelatussa International Championship -turnauksessa.

Ottelun aikana ITV4-kanavan selostaja Neil Foulds kiinnitti huomiota Brecelillä käytössä olleeseen keppiin, joka piti lyöntitilanteessa epätavallista ääntä – eikä syyttä.

Brecel paljasti voittajahaastattelussa, että keppi on haljennut.

– Saatan viedä tämän korjattavaksi, mutta todennäköisesti en. Tämä keppi on muutenkin liian lyhyt, Brecel kertoi studiossa.

Hän allekirjoitti myös asiantuntijana olleen lajilegendan Stephen Hendryn näkemyksen, että rikki ollut keppi saattoi myös alentaa Brecelin odotuksia ja tätä kautta avata hänen peliään henkisellä puolella.

Ennätykselliset seitsemän maailmanmestaruutta voittaneen Hendryn pokka petti hetkeä myöhemmin, kun Brecel paljasti syyn kepin hajoamiselle.

– Tämä keppi meni rikki seitsemän kuukautta sitten, koska heitin sillä keihästä suutuspäissäni, Brecel sanoi ja repesi itsekin nauruun.Uransa ensimmäisen rankingvoiton elokuussa China Championshipissä saavuttanut Brecel on ollut kuluvan snookerkauden suurin sensaatio. Hän on ansainnut tällä kaudella eniten palkintorahaa – 203 600 Englannin puntaa eli reilut 231 000 euroa – ja noussut kaksi kautta käsittävällä maailmanlistalla jo 14:nneksi.

Menestyksen merkittävimpinä tekijöinä belgialainen nimesi paluun aggressiivisempaan pelitapaan mutta myös opettavaisen ottelun kevään MM-turnauksessa. Tuolloin Brecel menetti 7–1-johdon ja hävisi Marco Fulle erin 9–10.

– Se ottelu kasvatti minua, Brecel sanoi.

Brecelin turnaus Champion of Championsissa jatkuu keskiviikkoiltana (kello 21 alkaen), kun vastaan tulee maailmanlistan ykköspelaaja, englantilainen Mark Selby. Niin sanotussa lohkofinaalissa jatkopaikkaan vaaditaan kuusi voitettua erää.

Champion of Championsin tulokset ja aikataulu:

Maanantai:
1. kierros: Ding Junhui, Kiina–Anthony Hamilton, Englanti 2–4
1. kierros: Barry Hawkins, Englanti–Ryan Day, Wales 2–4
Lohkofinaali: Hamilton–Day 6–4

Tiistai:
1. kierros: Marco Fu, Hong Kong–Michael White, Wales 3–4
1. kierros: Shaun Murphy, Englanti–Mark King, Englanti 4–2
Lohkofinaali: White–Murphy 4–6

Keskiviikko:
1. kierros: Mark Selby, Englanti–Liang Wenbo, Kiina 4–3
1. kierros: Judd Trump, Englanti–Luca Brecel, Belgia 0–4
Lohkofinaali: Selby–Brecel

Torstai:
1. kierros: Ronnie O’Sullivan, Englanti–Neil Robertson, Australia
1. kierros: John Higgins, Skotlanti–Anthony McGill, Skotlanti
Lohkofinaali: O’Sullivan/Robertson–Higgins/McGill

Välierät pelataan perjantaina ja lauantaina paras 11:stä -systeemillä eli kuuteen erävoittoon.

Sunnuntaina vuorossa olevassa finaalissa mestaruuteen vaaditaan kymmenen voitettua erää. Mestari kuittaa 100 000 Englannin puntaa eli reilut 113 000 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt