Muut lajit

Vuorikiipeilijätähti selvisi lumivyörystä mutta menetti siinä tyttöystävänsä – tappoi itsensä seuraavana päivänä

Julkaistu:

Tragedia
Hayden Kennedy oli menettänyt muitakin ystäviään lähiaikoina.
Yhdysvaltain tunnetuimpiin vuorikiipeilijöihin kuuluva Hayden Kennedy, 27, ja hänen tyttöystävänsä, kiipeilijä Inge Perkins, 23, menehtyivät traagisesti viime viikonloppuna.

Pariskunta oli hiihtämässä Yhdysvaltojen Montanassa lauantaina, kun he jäivät lumivyöryn alle.

Perkins hautautui kokonaan lumen alle, mutta Kennedy sai kaivettua itsensä ylös. Hän ei löytänyt tyttöystäväänsä yrityksistä huolimatta ja lähti hakemaan apua.

Etsintäpartio löysi Perkinsin ruumiin myöhemmin. Kennedy ei kestänyt menetystä vaan päätti oman elämänsä seuraavana päivänä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– 27 vuotta Hayden Kennedy oli suuri ilomme, ja nyt suremme poikamme ja hänen puolisonsa Inge Perkinsin menetystä. Hayden selvisi lumivyörystä mutta ei elämänkumppaninsa menetyksestä. Hän päätti lopettaa elämänsä. Minä ja hänen äitinsä Julie kunnioitamme surullisena hänen päätöstään, Kennedyn isä Michael Kennedy kirjoitti Facebookissa Adventure Journalin mukaan.

Myös Isä-Michael on tunnettu vuorikiipeilijä ja toimi vuosikymmenten ajan Climbing-lehden päätoimittajana.

Perkinsin edustama tuotemerkki esitti surunvalittelunsa Facebookissa.– Olemme järkyttyneitä kuullessamme Inge Perkinsin ja Hayden Kennedyn kuolemista. Nämä kaksi seikkailijaa inspiroivat meitä hakemaan rajojamme, ja mikä tärkeintä, pitämään hauskaa. He olivat erinomaisia juoksijoita, kiipeilijöitä ja hiihtäjiä, ja he elivät elämäänsä täysillä. Esitämme syvimmät osanottomme heidän perheilleen ja yhteisölle, joka ei koskaan ole sama ilman heitä. Ikävöimme teitä, kiitos kaikista hymyistänne.

Useat mediat uutisoivat Kennedyn kuolemasta torstaina.Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Hayden Kennedy oli kokenut myös muita traagisia menetyksiä viime aikoina. Hänen tiiminsä jäsen Justin Griffin kuoli vuonna 2015 kiipeilyonnettomuudessa Nepalissa, ja Kyle Dempster katosi Pakistanissa 2016.

– Viime vuosien aikana olen nähnyt liian monen ystävän menevän vuorille eikä koskaan palaavan. Ainoastaan muistorikkaat retket eivät ole katoavaisia, myös ystävät ovat. Se on tuskallinen todellisuus lajissamme, enkä tiedä, mitä ajatella siitä. Kiipeily on lahja tai kirous, Kennedy kirjoitti Evening Sendissä julkaistussa blogissaan kaksi viikkoa sitten.

– Yhä kovempien, isompien ja vaikeampien reittien selvittäminen ei tee parempaa tai onnellisempaa ihmistä – silti käyttäydymme kuin asia olisi niin. Siellä ei ole kunniaa eikä oikeita vastauksia, mutta silti elämme kuin niin olisi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt