Ex-naisystävän julkaisema video johti miljoonia tienaavan valmentajan eroon – ”Moi muru, oletko vieläkin pöllyssä”

Video Chris Foersterista johti valmentajan eroon Miami Dolphinsissa.

Chris Foerster kuvattuna harjoituksissa vuonna 2012.

9.10.2017 19:26

Miami Dolphinsin hyökkäyslinjan valmentaja Chris Foerster joutui kohun keskelle sunnuntaina. Hänen ex-naisystävänsä Kijuana Nige, julkaisi Facebookissa videon, jolla Foerster nuuskaa valkoista, pulveria nenäänsä. Videon yhteydessä olevassa päivitystekstissä Nige vihjaa Foersterin käyttävän huumausainetta.

– En usein tee tällaista, mutta kun kerran on NFL-sunnuntai niin jutellaanpa vähän näistä valmentajista. Tässä on Christopher Foerster, Miami Dolphinsin hyökkäyslinjan valmentaja. Moi muru, oletko vieläkin pöllyssä, Nige kirjoitti Facebook-päivityksessä.

Nige julkaisi videon ja kirjoituksen avoimella Facebook-tilillään, mutta lukitsi tilin alkuiltapäivästä Suomen aikaa. Vapaasti käytössä ollut video ehti jo levitä maailman medioihin ja videopalveluihin.

56-vuotias Foerster on valmentanut NFL:ssä 24 kauden ajan ja on tontillaan liigan arvostetuimpia tekijöitä. Hän aloitti NFL:ssä 11 kauden yliopistovalmennusuran jälkeen 1993 Minnesota Vikingissa. Tämän lisäksi hän on valmentanut Tampa Bayssa, Indianapolisissa, Baltimoressa, Washingtonissa sekä kahdesti San Franciscossa ja Miamissa. Ensimmäisellä pestillään Miamissa hän toimi hyökkäyksen koordinaattorina 2004.

Dolphins oli videosta vähäsanainen mutta kertoi olevansa siitä tietoinen. Seura alkoi tutkia asiaa. Seuran sisältä myös vahvistettiin amerikkalaismedialle, että Foerster todella esiintyy videolla, ja että se on mahdollisesti kuvattu seuran toimistolla.

Nigen mukaan Foerster on itse kuvannut hänelle lähettämänsä videon. Foersterin puheista saa myös vaikutelman, että video on osoitettu jollekin henkilölle eikä ole esimerkiksi salaa kuvattu.

– Mitä jos tekisin näin ennen kuin menen palaveriin, Foerster sanoo videolla ennen kuin vetää ensimmäisen viivan käärityn 20 dollarin setelin kautta.

Foersterin arvostuksesta NFL:ssä kertoo hänen palkkansa. ESPN:n mukaan hän on liigan kovapalkkaisimpia apuvalmentajia, ja Forsterin vuositulojen arvioidaan olevan kahden ja puolen ja kolmen miljoonan euron välillä.

Erosi tehtävästään

Maanantaina Miami Dolphins tiedotti, että Foerster on eronnut tehtävästään.

– Olen eronnut tehtävästäni ja otan täyden vastuun teoistani. Haluan pyytää anteeksi organisaatiolta. Ainoa fokukseni on nyt saada tarvitsemaani apua perheeni ja terveydenhuollon ammattilaisten tuella, Foerster kertoi seuran tiedotteessa.

Seura ei aio kuitenkaan hylätä entistä valmentajaansa.

– Saimme tietää videosta myöhään viime yönä, emmekä hyväksy tällaista. Puhuttuamme Chrisin kanssa tänä aamuna, hän otti täyden vastuun ja hyväksyimme hänen eronsa välittömästi. Vaikka Chris ei ole enää organisaatiossamme, tulemme antamaan hänelle tarvitsemaansa apua.

Lähteet: Facebook, Daily Mail, Miami Herald

Juttua päivitetty klo 19.26: Lisätty tieto Foersterin erosta ja päivitetty otsikko.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?