Jari ”Bull” Mentulan firma tahkosi satojentuhansien eurojen tuloksen – kassassa rahaa lähes miljoona

Julkaistu:

VOIMAILU
Jari ”Bull” Mentulan yritystoiminta kukoistaa.
Viime vuosi oli hyvä Jari Mentulalle. Julkkiskehonrakentajan yritys Bull’s Consulting Oy:n teki yli 465 000 euron tuloksen 750 000 liikevaihdolla. Mentulan mukaan konsultointifirmalla on paljon eri tulonlähteitä.

– Tulot koostuvat pääasiassa valmennuksesta, luennoinnista ja muista sellaisista asioista. Kirjakin (Bull’s All Out, WSOY 2016) julkaistiin, Mentula kertoo IS:lle.

Mentulan mukaan se, että rahaa on, ei tarkoita, että sitä tarvitsisi käyttää. Hän maksoi viime tilikaudella osinkoja 80 000 euroa.

– Veroneuvojat kertovat, miten paljon osinkoja otan, ja sen verran minä poika otan. Jos sillä summalla ei normaali verkkarimies pärjää, niin silloin talous ei ole tasapainossa.

Mentulan mukaan ”salaisuus” mainioon liikemenestykseen ei ole monimutkainen. Pitää uskoa omaan työhön ja uskaltaa yrittää. Menot täytyy pitää minimissä.

– Ei minulla ole mitään kaupallista tutkintoa. Hemmetin moneen asiaan soveltuu perusmaalaisjärki. Sinulla on tietyn verran tuloja, ja kun menot karsitaan minimiin eikä tehdä turhia hankintoja, niin rahaa säästyy.

– Mitään ei olisi tullut, jos en tekisi todella kovasti tämän eteen töitä. Vapaapäiviä en juuri voi pitää. Se on täytynyt vain hyväksyä.

Yritykselle on kertynyt reilun kolmen vuoden aikana kassavaroja jo kaikkiaan lähes 900 000 euroa. Jakokelpoista omaa pääomaa on muutamassa vuodessa kertynyt yli miljoona euroa.

Miltä tuntuu olla miljonääri?

– Minulla on tässä 10 vuotta vanhat verkkarit jalassa ja kauhtunut t-paita päällä, eli eipä se (raha) näy millään tavalla. Enhän minä mikään miljonääri ole, firmalla vain menee hyvin, Mentula nauraa.

Yrittäjä on mielissään siitä, että yrityksen varallisuus antaa turvaa arkeen. Jokaisesta laskusta ei tarvitse erikseen murehtia, ja jos sopivia tilaisuuksia tulee eteen, niin hän voi tehdä sijoituksia. Jonkin verran sijoituksia hän onkin jo tehnyt, mutta Mentula painottaa samalla, että mikään kiire ei ole. On helppo ymmärtää, että hänellä on hyvin konservatiivinen suhtautuminen sijoittamiseen.

– Kyllä ne rahat siellä pysyy, ei ole pakko heti käyttää. Mahdollisista tulevaisuuden sijoituksista tai yritystoiminnan laajennuksesta en osaa sanoa. Kaikki on mahdollista. Tärkeintä on se, että saan juuri nyt tehdä sitä, mitä olen aina halunnutkin. Tekisin tätä, vaikken saisi siitä yhtään rahaa.

Asiasta kertoi ensin Kauppalehti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt