Näin Olympiastadionin tornia varjeltiin räjäytystöiden keskellä – ”Kyllä sitä ovat tohtorit laskeneet” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Näin Olympiastadionin tornia varjeltiin räjäytystöiden keskellä – ”Kyllä sitä ovat tohtorit laskeneet”

Olympiastadion on myllerretty työmaa. Tornia varjeltiin tarkoin räjäytystöiden yhteydessä.

17.9.2017 13:51

Näkymä on, jos ei järkytys, niin lähes tyrmäävä. Helsingin Olympiastadionia remontoidaan lähes täysin uusiksi budjetilla, joka on tämän hetken laskelmien mukaan 261 miljoonaa euroa.

Stadion näyttää vielä tällä hetkellä karulta rangalta, jonka yhteydessä on räjäytelty ja louhittu, mutta yksi asia näyttää olevan täysin ennallaan: 72 metriä korkea torni.

Miten torni on pysynyt pystyssä ja ehjänä kaikkien räjäytystöiden keskellä?

– On käytetty Suomen parhaita asiantuntijoita. Riski piti kartoittaa huolellisesti, ja käytimme apuna myös ulkomaisia asiantuntijoita. Kyllä sitä ovat tohtorit laskeneet, Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen sanoi.

Ennen varsinaisia isoja töitä käytettiin valtavasti aikaa suunnittelemiseen, laskemiseen ja tutkimiseen.

Louhintatöiden yhteydessä seurattiin erityisen tarkasti tornin liikkeitä, ja tarvittaessa muokattiin louhintatöitä sellaiseksi, ettei torni vaurioitunut millään tavalla.

Tornin viereen maan alle rakennetaan mm. palloiluhalli. Stadionin remontin yhteydessä maan alle rakennetaan yhteensä 20 000 neliömetriä tiloja eri tarpeisiin.

Suurremontin valmistumisajankohdaksi on ilmoitettu vuoden 2019 loppu. Täysin uusitun stadionin katsojakapasiteetti urheilutapahtumissa on noin 36 000.

Remontin budjetti on noussut alkuperäisestä 209 miljoonasta eurosta 261 miljoonaan euroon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?