Tunnettu norjalainen urheiluvaikuttaja väittää: norjalaisten ylimielinen asenne vaikutti Johaugin tuomioon

Norjassa on alkanut itsetutkiskelu Therese Johaugin dopingtuomion jälkeen.

Gerhard Heiberg ei yllättynyt Johaugin tuomion koventumisesta.

14.9.2017 19:54

Norjassa on alkanut synkkä itsetutkiskelu urheilun vetoomustuomioistuimen CASin määrättyä Therese Johaugin lopulliseksi kilpailukiellon pituudeksi 18 kuukautta. Ensin hiihtopomo Vidar Löfshus myönsi ylimielisyyden Johaugin tapauksen kohdalla. Nyt samaa sanoo Gerhard Heiberg, joka oli Lillehammerin olympialaisten järjestelykomitean johtaja.

78-vuotias Heiberg seuraa edelleen tarkasti urheilua. Hän sanoi norjalaiselle Aftenpostenille, ettei yllättynyt Johaugin tuomion koventumisesta.

– Osasin odottaa, miten tässä tulisi käymään – että Johaug saisi pidemmän rangaistuksen. Ulkomailla ajatellaan tästä asiasta eri tavalla kuin Norjassa. Täällä me ajattelemme, että hän on syytön. Mutta mitä olen ymmärtänyt, niin muualla maailmassa ajatellaan toisin. Siellä tulkitaan tapahtunutta toisella tavoin, Heiberg myöntää.

Hän arvelee, että yleinen mielikuva norjalaisesta hiihdosta on voinut vaikuttaa tuomioon.

– Norjaa pidetään usein ylimielisenä. Emme saa luulla, että olemme muita parempia, joka on myös voinut vaikuttaa tuomioon. Tuskin olen tavannut ulkomaalaista, joka tukisi Norjan näkemystä, Heiberg jatkoi.

Johaugin 13 kuukauden kilpailukielto piteni CAS:n päätöksellä 18 kuukauteen. Hiihtäjä kärysi vuosi sitten kielletyn anabolisen steroidin klostebolin käytöstä. Johaug väitti saaneensa ainetta elimistöönsä, kun hän oli käyttänyt klostebolia sisältänyttä voidetta palaneisiin huuliinsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?