Anssi, Anselmi

Muut lajit

”Joka paikkaan sattui” – hurjan leuanvedon ME:n tehnyt Joonas Mäkipelto kertoo tuskaisesta urakasta: kädet karussa kunnossa

Julkaistu:

Leuanveto
Joonas Mäkipelto teki uuden maailmanennätyksen: 600 leuanvetoa puolessa tunnissa. Ennätys ei tullut helpolla.
– Hirveä jännitys ja stressi ollut kolme viikkoa. Tällä hetkellä on tyhjä, mutta helpottunut olo.

Siinä tiivistettynä salolaisen Joonas Mäkipellon päällimmäiset tunnelmat puolisen tuntia huiman maailmanennätyksen jälkeen. Mäkipelto, 29, laittoi lauantaina Jyväskylässä uusiksi vastaotteella tehtyjen leuanvetojen 30 minuutin maailmanennätyksen.

Mäkipelto urakoi puolessa tunnissa hurjat 600 toistoa. Aiempi ennätys oli brittiläisen Stephan Hylandin nimissä ollut 561 toistoa.

Ja kuten arvata saattaa, moisen suorituksen aikana kroppa on aika kovilla. Mäkipelto taisteli uuden ennätyksen, vaikka ”joka paikkaan sattui”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Oli kyllä probleemia. Sattui selkään, hauiksiin, kämmeniin... oli kokonaisuudessaan todella tuskainen taival. Välillä tuli jo sellainen epätoivon siemen, että tuleeko se ennätys koskaan, Mäkipelto kertasi.

– Kropassa ei ollut ehkä se ihan kaikkein paras tuntemus. Tuntui, että rupeaa hapottamaan normaalia nopeammin, mutta ei se lopputulokseen näköjään sitten vaikuttanut!


Vaikeuksista huolimatta ennätysyrityksen keskeyttäminen ei käynyt Mäkipellolla mielessäkään.

– Ei ollut vaihtoehtoja, kun tiesin, että valmentaja katsoo tapahtumaa screeniltä. Ja yleisö jaksoi kannustaa todella hyvin, täällä oli aivan huikea porukka, hän kiitteli.

Mäkipelto pitää 30 minuutin ennätyksen lisäksi hallussaan vastaotteella tehtyjen 12 tunnin (tulos 4040, Helsinki, Kamppi 2016) ja 24 tunnin (tulos 5050, Lempäälä, Ideapark 2016) maailmanennätyksiä.

– Tämä puolen tunnin rypistys oli ihan erilainen, tässä oli syke koko ajan niin korkealla ja suoritus vaati todella kovaa tempoa. Tämä suoritus jännittikin huomattavasti enemmän.

Puolessakin tunnissa Mäkipellon kämmenet ehtivät mennä melkoisen pahaan kuntoon.

– Kädet ovat todella revenneet. Ne eivät ole ihan niin pahat kuin pidempien ennätysten jälkeen, mutta silti ihan romuna.


Mäkipellon vieressä oman maailmanennätyksensä taisteli tshekkiläinen Jan Kares. 43-vuotias Kares rikkoi 30 minuutissa myötäotteella tehtyjen toistojen ME:n. Hän teki 583 toistoa, kun aiempi ennätys oli venäläisen Nikolai Kaklimovin nimissä ollut 552 toistoa.

– Siitä sai todellakin tsemppiä, kun oli kaveri vieressä. Olen tyytyväinen, että myös hän sai ennätyksen. Tuli kaksi maailmanennätystä kertalaakista!

Lauantai-iltana maailmanennätysmiehet juhlistivat huimia suorituksiaan muutamalla oluella. Palomiehenä työskentelevä Mäkipellolla on seuraava työvuoro keskiviikkona, eli hänellä on vielä pari päivää aikaa toipua fyysisesti raskaasta urakasta.


Seuraava ennätysyritys tai urheiluhaaste ei ole vielä tiedossa.

– Täytyy jutella valmentajan kanssa. Ehkä crossfittiä voisi vähän kokeilla. Ja katsotaan, että jos keksitään tulevaisuudessa jotain vastaavia kuin tämä, Mäkipelto sanoi.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Aviciin ex-tyttöystävä rikkoi hiljaisuuden – julkaisi sydäntä särkevän tekstin edesmenneestä DJ:stä: ”Hän oli uskottuni”

  2. 2

   Hjallis Harkimo julkisti liikkeensä – he ovat mukana

  3. 3

   Pikkulapsen viaton piirustus herätti huolen hoitopaikassa – ”Jos päiväkodin täti olisi edes hetkeksi pysähtynyt kuuntelemaan lasta...”

  4. 4

   Harkimo paljasti Ylelle, miksi Jethro Rostedtin nimeä ei löytynyt uuden liikkeen listalta

  5. 5

   Palkkamurhaa, huumekauppaa, perätön ilmianto Juicesta... Tällaista oli surmatun palkkamurhaaja Raimo Anderssonin elämä

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  2. 2

   Monen kammoksuma muotivillitys saapui myös uikkarityyliin – tätä ei ole totuttu rannalla näkemään

  3. 3

   Raju Temptation Island -kohtaus järkyttää somessa – oliko tämä paljastus pariskunnan yksityiselämästä liikaa?

  4. 4

   Aviciin rankka elämä: alkoholia ja paniikkikohtauksia – ”Ymmärsin jo varhain, että hän oli uppoamassa”

  5. 5

   Näistä esineistä maksetaan kirpputorilla hunajaa – hinnat jopa korkeammalla kuin uutena kaupassa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Katariina sai selville hirvittävän totuuden omasta pojastaan vasta, kun poika kuoli yllättäen 23-vuotiaana

  2. 2

   Ruotsalainen huippu-DJ Avicii on kuollut 28-vuotiaana

  3. 3

   Tuomas Enbuske nosti esiin mielettömän porsaanreiän suomalaisessa Haluatko miljonääriksi? -visassa – oljenkorsi voikin olla järjettömän hyödyllinen

  4. 4

   Asunnottomaksi jäänyt Björn, 54, ”muutti” Ruotsin-laivaan – näin paljon hän maksaa asumisestaan

  5. 5

   Michael Jacksonin tytär julkaisi netissä kuvan, joka sai kuolleen laulajan fanit aivan sekaisin – selkäpiitä karmivaksi väitetty otos jakoi rajusti mielipiteet

  6. Näytä lisää