Olympiamitalisti Jyri Kjälliä syytetään pahoinpitelystä – taustalla jo kolme tuomiota - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Olympiamitalisti Jyri Kjälliä syytetään pahoinpitelystä – taustalla jo kolme tuomiota

Nyrkkeilyn olympiamitalisti vastaa ensi tiistaina pahoinpitelysyytteeseen.

31.8.2017 16:27

Nyrkkeilyn olympia- ja MM-mitalisti Jyri Kjäll, 48, vastaa 5. syyskuuta Helsingin käräjäoikeudessa pahoinpitelysyytteeseen. Kjälliä syytetään syyskuussa 2016 tapahtuneesta pahoinpitelystä, jossa toinen osapuoli oli 1991 syntynyt mies.

Ilta-Sanomat tavoitti tiistaina Kjällin, joka kertoi yllättyneensä saamastaan syytteestä.

– Tämä on minusta kovin vähäpätöinen juttu. Olin Helsingin Pukinmäessä eräässä pienessä ravintolassa. Siellä oli iäkkäämpiä asiakkaita, jotka kertoivat minulle, että erään miesasiakkaan käytös pelotti ja häiritsi heitä. Kävin sanomassa kaverille, että rauhoittuisi. Katson, että yritin suojella sivullisia ihmisiä kyseisessä tilanteessa, entinen nyrkkeilijä sanoo.

Tilanne päättyi lopulta lyhyeen nujakkaan, jossa vastapuoli kaatui.

– En edes yrittänyt lyödä häneen osumaa, mutta osuin vähän ja kaveri kaatui. Kokonaisuudessaan tyhmä juttu, mutta minkäs sille enää voi, Satakunnassa asuva, Harjavallan kaupungin palveluksessa työskentelevä Kjäll sanoi.

Tapahtuman jälkeen Kjäll ei poistunut paikalta, vaan odotti poliisin saapumista. Hän arvelee, ettei vastapuoli tunnistanut kommunikoivansa arvokisatason mitalinyrkkeilijän kanssa.

Kjälliä on tarkoitus kuulla käräjäoikeudessa henkilökohtaisesti. Jutun syyttäjä ei halunnut kommentoida asiaa Ilta-Sanomille.

Syytteestä kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kjällin historiaan kuuluu kaksi aiempaa pahoinpitelytuomiota helsinkiläisessä keskustayökerhossa, vuosina 2012 ja 2015.

Ensimmäinen pahoinpitely tapahtui 2012 joulukuussa. Mitalistille tuli riitaa toisen miehen kanssa, ja hän löi uhria kerran nyrkillä päähän. Nujakka jatkui samana yönä Helsingin Asema-aukion taksitolpalla. Tällä kertaa mitalisti sai itse yhden lyönnin kasvoihin. Kjäll sai 425 euron sakkorangaistuksen.

Vuoden 2015 tapauksessa ex-pugilisti kysyi ravintolassa olleelta toiselta mieheltä useaan otteeseen, onko tämä virolainen. Uhri oli vastannut kieltävästi. Hetken kuluttua uhri sai nyrkistä kasvoihin. Suusta valui verta, ja hampaasta lohkesi pieni pala. Kjäll sai 20 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Vuonna 2013 tuli tuomio törkeästä rattijuopumuksesta, Vihdissä. Kjäll sai 45 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen ja 30 päiväsakkoa, yhteensä 510 euroa.

Kjäll saavutti amatöörinä olympiapronssia Barcelonassa 1992 ja MM-hopeaa Tampereella 1993 painoluokassa 63,5 kiloa. Vuonna 1994 alkaneella ja 2002 päättyneellä ammattilaisurallaan hän otteli 24 ottelua, joista voitti 23.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?