Muut lajit

Toinenkin Olympiastadionin lompakkomysteeri ratkesi! Vuonna 1931 syntynyt nainen saa lompakkonsa takaisin 50 vuoden jälkeen

Julkaistu:

Lompakkolöytö
Myös toisen olympiastadionilta löydetyn lompakon omistaja löytyi.
Helsingin Olympiastadionin purkutyömaalta on viikon aikana löytynyt kaksi vanhaa lompakkoa. Tiistaina työmaalta bongattiin turkoosi lompakko, joka oli ehtinyt olla kateissa noin 27 vuotta.

Torstaina purkutöiden yhteydessä löytyi puolestaan sitäkin vanhempi tapaus; 1960-luvulla stadionille jäänyt Suomi-lompakko.

Turkoosin lompakon omistajaksi paljastui nykyisin Varsinais-Suomessa asuva Marika Filén. Hän pääsi kadonneen lompakkonsa jäljille sen jälkeen, kun siitä oli julkaistu kuva Olympiastadionin Twitter-tilillä.

Lauantaina Olympiastadionin Twitter-tilillä kerrottiin, että toinenkin lompakkomysteeri on saanut onnellisen lopun ja omistaja on löytynyt.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Stadion-säätiön markkinointijohtaja Marju Paju kertoi jo torstaina, että henkilöpapereiden perusteella omistajaksi epäiltiin vuonna 1931 syntynyttä naista, joka työskenteli Olympiastadionin eteläkaarteessa 1970-luvulle saakka sijainneessa verovirastossa. Epäily varmistui, kun omistaja saatiin kiinni.

– Kyseessä on tosiaan vuonna 1931 syntynyt naishenkilö, joka työskenteli veroviraston tiloissa. Hän kertoi, että hänen työhuoneensa on sijainnut kolmannessa kerroksessa eteläkaarteessa, Paju kertoi Ilta-Sanomille lauantaina.


Lompakon omistaja, pääkaupunkiseudulla asuva nainen, ei halua nimeään julkisuuteen. Markkinointijohtaja Paju pystyi kuitenkin välittämään naisen tunnelmia huiman lompakkolöydöksen jälkeen.

Stadionsäätiö otti naiseen yhteyttä lompakosta löytyneiden asiakirjojen perusteella.

– Hän ei muistanut lompakon kadonneen. Me sovimme, että viemme löytyneen lompakon sisältöineen hänelle kotiin asti, Paju sanoi.

– Hän ilahtui tietysti kovasti, mutta oli aika yllättynyt, kun ei 50 vuoden takaa aina kaikki asiat ole muistissa. Hän on todella onnellinen siitä, että saa lompakon takaisin ja pääsee itse näkemään näin 50 vuoden jälkeen, mitä sen sisällä on, Paju jatkoi.

Lompakosta löytyi Pajun mukaan muun muassa valokuvia, kauppakuitteja sekä omistajan henkilöllisyyspapereita ja muita virallisia dokumentteja. Rahaa siellä ei ollut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt