Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen riemukkaissa kuvissa – ampumahiihdon tähtikaksikko otti uuden lajin haltuun - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen riemukkaissa kuvissa – ampumahiihdon tähtikaksikko otti uuden lajin haltuun

Mari Laukkanen (taustalla vas.) seurasi, kun Kaisa Mäkäräinen ampaisi matkaan Venlojen viestissä.

Julkaistu: 17.6.2017 19:11

Suomen ampumahiihdon kirkkaimmat tähdet osallistuivat lauantaina Venlojen viestiin.

Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen kisasivat lauantaina itselleen vieraammassa lajissa, kun ampumahiihtäjät osallistuivat kotiseudullaan Itä-Suomessa järjestettyyn Venlojen viestiin.

Ampumahiihtotähdet suunnistivat Pummit kadoksissa -hyväntekeväisyysjoukkueessa entisen jääkiekkoilijan Kirsi Hännisen ja Saana Vuorisen kanssa.

Laukkanen ja Mäkäräinen kertoivat ennen kisaa jännittävänsä koitosta Enon metsissä. Edellisestä suunnistuskerrasta oli kulunut reippaasti aikaa.

Mari Laukkanen ja Kaisa Mäkäräinen tutustuivat karttoihin ennen kisan alkua.

Ampumahiihtotähdet poseerasivat iloisina kuvaajille.

– Olen ensimmäistä kertaa Jukola-tapahtumassa ja ylipäänsä suunnistamassa. Kahteenkymmeneen vuoteen en ole tainnut karttaan koskea. Saa nähdä, löydänkö itseni Venäjältä, Laukkanen kertoi perjantaina naureskellen Ilta-Sanomille.

Kaksikko selvisi kuitenkin urakastaan kunnialla. Avausosuuden suunnistanut Laukkanen selvitti osuutensa tunnissa ja kahdessa minuutissa. Hän toi joukkueensa vaihtoon sijalla 196, mikä oli ensikertalaiselle hyvä suoritus.

Pummit kadoksissa -joukkueen kokoonpano vasemmalta: Kirsi Hänninen, Saana Vuorinen, Mari Laukkanen ja Kaisa Mäkäräinen.

Kakkososuuden suunnistanut Mäkäräinen selvitti urakkansa tunnissa ja kahdeksassa minuutissa. Pummit kadoksissa oli lopputuloksissa sijalla 381.

Venlojen viestin voittoa juhli lauantaina ruotsalaisjoukkue Alfta ÖSA. Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkue oli parhaana suomalaisseurana neljäs. Kaikkiaan Venlojen viestiin osallistui tänä vuonna yli 1300 joukkuetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?