Gladiaattori-Oona vaihtoi fitnessin rugbyyn – harjoittelee taklauksia sarjan kilpailijoilla - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Gladiaattori-Oona vaihtoi fitnessin rugbyyn – harjoittelee taklauksia sarjan kilpailijoilla

Juokseminen, painiminen ja taklaaminen ovat tuttuja elementtejä Oona Tolppaselle.

Oona Tolppanen on halunnut ottaa Gladiaattoreissa mukavan tsemppaajan roolin.

8.6.2017 14:39

Mojovan mustan silmän gladiaattoreiden kuvauksissa hankkineella Oona Tolppasella eli ”Safiirilla” on monipuolinen urheilutausta. Muun muassa jalkapallossa, karatessa ja fitnessissä kilpaillut Tolppanen pelaa nykyään rugbya maajoukkuetasolla.

Gladiaattorit on kuitenkin ollut aivan kuin olisi aloittanut uuden lajin.

– 7’s rugbyturnauksessa saattaa olla kolme peliä ja tauko, eli siinä mielessä se on samanlaista. Täällä suoritukset eivät ole ne rankin osuus vaan kaikki muu, kuten valot, kamerat ja odottelu.

– Tämä on henkisesti rankempaa. Pitäisi malttaa levätä aina tauoilla, mutta kaikki haluavat innoissaan katsoa myös muiden lajit, hän kertoo kuvaustauolla.

Gladiaattorikisassa on hyvin paljon samoja elementtejä kuin hänen lajissaan rugbyssa. Kuvauksissa pitää juosta, taklata ja painia.

– Keskityin yhden päivän kuvauksissa vain siihen, että taklaan mahdollisimman puhtaasti. Välillä on tullut revittyä kilpailijaa päästä, mistä tulisi kentällä keltainen kortti.

– Vastassa oli jääkiekkoilija, joten tiesin, että hän osaa harhauttaa. Keskityin taklaamaan hyvin.

Oona Tolppanen kantaa Gladiaattoreissa taiteilijanimeä Safiiri.

Yöunet ovat jääneet lyhyiksi. Meikki aloitetaan kuuden–seitsemän aikaan aamulla, ja nukkumaan gladiaattorit pääsevät vasta yhden maissa yöllä. Porukan hyvä yhteishenki auttaa jaksamaan tiukan päivän.

Jos Tolppanen ei itse olisi yksi gladiaattoreista, hän olisi hakenut kilpailijaksi.

– Ehdottomasti. Tämä on niin minun juttuni. Nuo ovat sanoneet, että olisin varmasti kova luu.

Musta silmä tuli, kun kilpailijan kyynärpää osui kontaktitilanteessa Tolppasta päähän. Ensin tuli kuhmu, ja sitten silmä muuttui mustan violetiksi. Maskeeraajat ovat saaneet sen kuitenkin taitavasti piiloon.

– Tämä on minun lajissani ihan arkipäivää. Kaikki kosmeettiset vammat vain tänne, kunhan eivät mene syvempiin kerroksiin, Tolppanen nauraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?