Kouluampumiset johtivat urheilijoiden syrjintään? Suomalaislegenda ihmettelee: ”Surullista ja epäoikeudenmukaista” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Kouluampumiset johtivat urheilijoiden syrjintään? Suomalaislegenda ihmettelee: ”Surullista ja epäoikeudenmukaista”

Urheiluampujia ei ole huolittu mukaan tukiryhmiin, joista urheilijat voisivat hyötyä rahallisesti.

Juha Hirvi (oik.) valmentaa nuorta ampujaa Sebastian Långströmiä.­

6.6.2017 5:55

Olympiahopeamitalisti ja nykyinen ampumavalmentaja Juha Hirvi ihmettelee urheiluampujien syrjintää eri tilanteissa.

Hän on kummastellut urheiluampujien kohtelua erilaisissa sponsorointitiimien jäsenvalinnoissa aikanaan jo aktiiviampujana, liiton kiväärilajien päävalmentajana ja nyt henkilökohtaisena valmentajana.

Ampujia ei ole otettu mukaan tämän vuoden jälkeen katkolla olevaan Telian (entisen Soneran) Next Generation -tukiryhmään tai äskettäin lanseerattuun Lidlin tiimiin, jonne valittiin kokeneiden mentoriurheilijoiden seuraksi joukko maan eturivin nuoria yksilöurheilijoita. Osa Suomen nuorista ampujista on hankkinut urheilullisia meriittejä, joilla pääsykriteerit olisivat sinänsä täyttyneet.

– Tiedän, että paljon hakemuksia on tehty ja yritetty päästä sisään. Pidän varsin selvänä, että ampujien pääsyn ovat torpanneet Jokelan ja Kauhajoen kouluampumiset ja kauppakeskus Sellon taannoiset tapahtumat, Hirvi arvioi.

Edellä mainituissa tragedioissa tekijät käyttivät käsiasetta, mutta tukitiimeihin ei ole otettu myöskään ilma- tai pienoiskivääriampujia.

– On tietenkin hirveän surullista ja epäoikeudenmukaistakin, että urheiluammunta rinnastetaan tuollaisiin tapahtumiin. Jos joku pahoinpidellään pesäpallomailalla tai ruhjotaan autolla, ei siitä Pesäpalloliittoa tai AKK-Motorsportia syytetä.

Opetusministeriön urheilija-apurahajaoissa ampujia on kohdeltu samalta viivalta kuin muidenkin urheilulajien edustajia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?