Suomalaisen huippu-urheilijan huikea toukokuu – eksyi kaksi kertaa kisassa, mutta pääsi naimisiin

Julkaistu:

Triathlon
Havaijin teräsmieskisaan tähtäävä triathlonisti Kaisa Lehtonen meni lauantaina naimisiin.
Triathlonisti Kaisa Lehtosen toukokuu on ollut erittäin mielenkiintoinen. Kuun alussa hän harjoitteli Ironmanin puolimatkan kilpailua varten intensiivisesti Boulderissa Yhdysvalloissa.

Santa Rosassa 14. toukokuuta käydystä kilpailusta tuli Lehtosen osalta surkuhupaisa, sillä hän eksyi reitillä – vieläpä kahteen kertaan.

– Eksyin ensin pyöräilyosuudella ja vedin noin 5 minuutin sakkolenkin ja sitten sama toistui heti juoksuosuuden alussa, Lehtonen kertoi tiistaina hotelli Kämpissä järjestetyssä Ironman 70.3 Lahti -kilpailun tiedotustilaisuudessa.

Lehtonen joutui antamaan muille tasoitusta kymmenisen minuuttia, mutta pystyi silti nousemaan kolmannelle tilalle puolimatkan eli 70,3 mailin kilpailussa, jossa uidaan 1,9 kilometriä, pyöräillään 90 kilometriä ja lopuksi juostaan puolimaraton.

– Mokailujeni jälkeen oli henkisesti tosi kova paikka jatkaa taistelua, mutta olen tosi tyytyväinen, että suomalaisen sisun voimin löysin lopulta kolmantena maaliin, Lehtonen vitsaili kisan aikana sattuneista kommelluksista ja ilmoitti tutustuvansa seuraavalla kerralla tarkemmin reittiin.

Keväthäät Långvikissa

Reilu viikko Santan Rosan kilpailun jälkeen Lehtosta odotti huomattavasti riemukkaampi tapahtuma. Viime lauantaina hän meni naimisiin pitkäaikaisen elämänkumppaninsa Markus Salin kanssa Kirkkonummen Långvikissa.

– Hieman tässä on ollut totuttelemista uuteen tilanteeseen, Lehtonen kertoi kolme päivää häiden jälkeen.

Aviomies on entinen triathlonisti, joka toimii nykyään Kaisan pyörämekaanikkona, huoltajana ja managerina.

Siviilisäädyn lisäksi Kaisan elämässä on muuttunut puolen vuoden aikana paljon muutakin. Syksyllä päättyi 18 vuotta kestänyt valmennussuhde Paul Sjöholm kanssa, kun Lehtonen päätti siirtyä yhdysvaltalaisen lajilegendan Siri Lindleyn valmennukseen.

– Tarkoituksena oli löytää vielä uutta maustetta harjoitteluuni, 35-vuotias Lehtonen perusteli muutosta.


Mitä uusi valmentaja on tuonut harjoitteluusi?

– Jokainen laji on mennyt eteenpäin, ja lisäksi olen saanut kovuutta kilpailutilanteeseen, Lehtonen miettii.

Lindleyn alaisuudessa suomalaiselle on kertynyt hieman aiempaa vähemmän harjoitustunteja, mutta tehoa ja laatua on tullut lisää. Uintitekniikka on kehittynyt, ajoasento pyörän päällä on aerodynaamisempi ja juoksuun on haettu potkua pitkillä, yli 25 kilometrin lenkeillä.

– Treenien perusteella joka laji on paremmassa vireessä kuin koskaan, mutta kisoissa se ei ole vielä näkynyt.

Juoksu on ollut perinteisesti Lehtosen vahvin laji, mutta siinäkin on ollut kehitettävää.

Loppukesä Boulderissa

Lehtosen kilpailukausi jatkuu 18. kesäkuuta Tanskassa, jossa ohjelmassa on Ironman-sarjan puolimatkan kilpailu.

– Ja heti seuraavana päivänä suuntaamme Boulderiin, jossa harjoittelen koko loppukesän lokakuun puolivälissä käytävää Havaijin täyden matkan kisaa varten.


Suomalainen sijoittui viime syksynä viidenneksi legendaarisessa teräsmieskilpailussa. Sijoitus oli erinomainen, koska kyseessä oli Lehtosen ensimmäinen kisa Kailua-Konan kauniissa maisemissa. Havaijin-kisaan ei pääse kuka tahansa, mutta Lehtosella on varma paikka, koska hän sijoittui toiseksi Afrikan mestaruuskilpailuissa huhtikuun alussa.

– Se oli minulta hyvä kilpailu, sillä hävisin lajia viime vuosina hallinneelle Sveitsin Daniela Ryfille huomattavasti vähemmän kuin syksyllä Havaijilla, Lehtonen arvioi.

Lehtonen on ilmoittanut jatkavansa uraansa ainakin pari vuotta ja tavoittelevansa Havaijilla voittoa syksyllä 2018.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt