Urheilusanomista tulee Urheilulehti

Urheilusanomat ja Urheilulehti muuttuvat yhdeksi lehdeksi heinäkuussa. Uuden julkaisun nimi on Urheilulehti.

Urheilusanomat ja Urheilulehti yhdistyvät. Uuden julkaisun nimi on Urheilulehti.

31.5.2017 12:00

Viime viikolla kerrottiin, että Sanoma Media Finland on hankkinut aikakauslehti Urheilulehden A-lehdiltä. Samalla ilmoitettiin, että Urheilusanomat ja Urheilulehti yhdistyvät yhdeksi lehdeksi heinäkuussa.

Nyt suunnitelmat julkaisujen yhdistymisestä ovat edenneet siihen pisteeseen, että uuden lehden nimeksi on päätetty Urheilulehti. Urheilusanomat ilmestyy heinäkuun 6. päivä lähtien nimellä Urheilulehti.

Syvälliset henkilöjutut, taiten kirjoitetut reportaasit Suomesta ja maailmalta, asiantuntevat analyysit sekä urheilun kuumat puheenaiheet ovat mukana myös uudessa aikakauslehdessä.

Lisää digitaalisia palveluja

Kokonaisuutena uusi Urheilulehti toimii aiempaakin tiiviimmässä symbioosissa Ilta-Sanomien digitaalisia palveluja tarjoavan IS Extran kanssa.

Kuluvan kauden aikana IS Extrassa näkyvät suorana ja selostettuina kaikki Veikkausliigan ottelut. Lisäksi kanavalla näytetään niin miesten kuin naisten Superpesistä sekä amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigaa.

Yksittäisistä urheilutapahtumista ohjelmakartassa on muun muassa nyrkkeilyä ja golfia. Myös vapaaottelusarja Cage kuuluu IS Extran tarjontaan. Syksyllä luvassa on myös monipuolista sisäpalloilua Suomen huipulta.

Uuden Urheilulehden päätoimittajana toimii Tapio Sadeoja. Hänen mukaansa Urheilulehden hankinta A-lehdiltä takaa sen, että Ilta-Sanomien ja Urheilusanomien yhteistoimituksen tekemä laadukas urheilujournalismi saa jatkossa entistäkin suuremman yleisön.

Maailman toiseksi vanhin

Urheilusanomilla ja Urheilulehdellä on molemmilla pitkä ja värikäs menneisyys. Urheilusanomat on kuulunut Sanoman lehtiperheeseen vuodesta 2002. Vuoteen 2013 saakka lehden nimi oli Veikkaaja. Aiemmin lehteä kustansi Veikkaus.

Urheilulehti on ilmestynyt puolestaan vuodesta 1898 lähtien. Sillä on ollut historiansa aikana 14 omistajaa. Alkujaan julkaisun nimi oli Suomen Urheilulehti. Se on maailman toiseksi vanhin yhä ilmestyvä urheiluaiheinen lehti italialaisen La Gazzetta dello Sportin jälkeen. Gazzetta alkoi ilmestyä vuonna 1896.

Molempien lehtien historia on hyvin esillä – ajankohtaisuudesta tinkimättä – myös uudessa Urheilulehdessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?