Entinen urheilun supertähti kuoli vain 48-vuotiaana – kärsi pahoista päänsäryistä viime päivinään - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Entinen urheilun supertähti kuoli vain 48-vuotiaana – kärsi pahoista päänsäryistä viime päivinään

Cortez Kennedy oli pelipaikkansa dominoivimpia pelaajia NFL:ssä.

Julkaistu: 24.5.2017 13:30

NFL:n kunniagalleriaan valittu Cortez Kennedy kuoli 48 vuoden iässä.

Seattle Seahawksia koko ammattilaisuransa edustanut Cortez Kennedy on kuollut. Kennedy oli kuollessaan 48-vuotias. Hän pelasi NFL:ssä puolustuksen linjamiehenä 1990–2000. Kennedyn kuolinsyy ei ole tiedossa. Hänet löydettiin kuolleena kotoaan Orlandossa Floridassa.

Viranomaisten mukaan kuolemaan ei liity mitään epäilyttävää. Kennedyn isäpuoli Joe Harris kertoi New York Timesille, että Kennedy oli kärsinyt pahoista päänsäryistä elämänsä viimeisen viikon aikana.

Jättikokoinen Kennedy (191cm, 140kg) dominoi läpi uransa. Ennen siirtymistään NFL:ään hän voitti yliopistoliiga NCAA:n mestaruuden kahdesti (1987, 1989). Seahawks varasi hänet ensimmäisellä kierroksella kaikkiaan kolmantena pelaajana keväällä 1990. Hänet valittiin kahdeksan kertaa liigan tähdistöotteluun, kolmesti liigan tähtikentälliseen sekä vuosituhannen vaihteessa koko 1990-luvun NFL:n tähdistöjoukkueeseen.

Cortez Kennedy valittiin NFL:n kunniagalleriaan eli Hall of Fameen vuonna 2012.

Hän keräsi NFL:ssä kaikkiaan 58 pelinrakentajan säkitystä ja 668 taklausta uransa aikana. Seahawks on jäädyttänyt hänen pelinumeronsa 96. Kennedy valittiin liigan kunniagalleriaan 2012.

Tarkan taalan mies

Kennedy oli erittäin tarkka rahoistaan. Vuonna 2009 tehdyn tutkimuksen mukaan peräti 78 prosenttia NFL-pelaajista tekee vararikon tai on erittäin suurissa talousvaikeuksissa vain kaksi vuotta uransa päättymisen jälkeen. Kennedy oli toista maata.

New York Timesin mukaan Kennedy noudatti isäpuolensa Harrisin neuvoa, kun hänestä tuli ensimmäisen NFL-sopimuksensa myötä miljonääri. Kennedy kertoo isäpuolensa ohjeistaneen, että tulokaskaudella kannattaa ostaa kaikki ne asiat, joista on haaveillut – ja sen jälkeen aloittaa tehokas säästäminen.

Kennedy teki työtä käskettyä ja osti peräti kuusi autoa, osan perheenjäsenille, mutta myi kaksi nähtyään korkeat vakuutuslaskut. Kennedy piti tiukkaa kuria taloudestaan tästä eteenpäin.

Ylpeä raameistaan

Puolustuksen linjamies tunnettiin erittäin räjähtävänä pelaajana, vaikka hän olikin isokokoinen. Kennedy piti kokoaan suurena etuna.

– Tykkään olla iso, koska saan siitä itseluottamusta. Kukaan ei yritä kukkoilla minulle, ja se auttaa pelipaikallani, Kennedy kertoi vuonna 1992 Sports Illustratedille.

– En halua olla laiha, en halua olla nätti. Haluan vain olla ”Tez”.

– Hän hymyili aina. Hän ei ollut lainkaan ylimielinen, eikä koskaan ajatellut olevansa loistopelaaja. Hän oli yksinkertaisesti upea nuori mies. Hänestä tuli yksi läheisimmistä pelaajista minulle koko valmentajaurani aikana, Kennedyä yliopistossa luotsannut Dennis Erickson kertoi ESPN:n mukaan.