Sanoma ostaa Urheilulehden – urheilumediaan syntyy uusi suurtoimija

Julkaistu:

Media
Sanoma Media Finland on ostanut Urheilulehden A-lehdiltä.
Sanoma Media Finland on hankkinut aikakauslehti Urheilulehden A-lehdiltä. Kaupan seurauksena Sanoman oma urheilujulkaisu Urheilusanomat sekä Urheilulehti yhdistyvät.

Uudesta tuotteesta syntyy merkittävä toimija urheilumediaan, sillä painetun lehden lisäksi mukana on myös digitaalinen kanava IS Extra, joka tarjoaa näköislehtien lisäksi suoria lähetyksiä eri urheilutapahtumista Suomessa ja maailmalla.

Kuluvan kauden aikana IS Extrassa näkyvät suorana kaikki Veikkausliigan ottelut. Lisäksi kanavalla näytetään Superpesistä sekä amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigaa.

Yksittäisistä urheilutapahtumista ohjelmakartassa on muun muassa nyrkkeilyä ja golfia. Myös vapaaottelusarja CAGE kuuluu IS Extran tarjontaan. Syksyllä luvassa on myös sisäpalloilua Suomen huipulta.

– Urheilun uusi supertuote saa kodin Ilta-Sanomista, jonka laadukas urheilujournalismi on Suomessa vailla vertaa ja saa näin Urheilulehden lukijoiden myötä entistä suuremman yleisön. Kauppa vahvistaa edelleen Ilta-Sanomia johtavana suomalaisena urheilumediana, Ilta-Sanomien kustantaja Tapio Sadeoja kommentoi.

Uudelle aikakauslehdelle pohditaan vielä nimeä. Lehden sisällöstä vastaa Ilta-Sanomien ja Urheilusanomien yhteistoimitus.

– Urheilulehti ilmestyy nykyisessä muodossa arviolta kesäkuun loppuun saakka, ja tilaukset muuttuvat sen jälkeen automaattisesti nyt syntyvän uuden tuotteen tilauksiksi. Toivotamme niin Urheilusanomien kuin Urheilulehden lukijat lämpimästi tervetulleiksi uuden, entistä monipuolisemman urheilumedian pariin, Sadeoja jatkaa.

Urheilulehti on ilmestynyt vuodesta 1898 lähtien. Alkujaan julkaisun nimi oli Suomen Urheilulehti. Se on maailman toiseksi vanhin yhä ilmestyvä urheiluaiheinen lehti italialaisen La Gazzetta dello Sportin jälkeen (1896).

Urheilusanomat on kuulunut Sanoman lehtiperheeseen vuodesta 2002. Vuoteen 2013 saakka lehden nimi oli Veikkaaja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt