Kiekkotähti Teemu Ramstedt yrittää huimaa pyöräurakkaa – takamuksen kestävyys suurin haaste

Jääkiekkoilija Teemu Ramstedt suorittaa parhaillaan 24 tunnin ajoa Helsingin Narinkkatorilla.

Tässä kohtaa Teemu Ramstedtilla oli 9,5 tuntia takana. Vierellä kirittää entinen pääministeri Alexander Stubb.

19.5.2017 14:46

Helsingin Narinkkatorilla on käynnissä mielenkiintoinen urakka. Jääkiekkoilija Teemu Ramstedt, 29, yrittää ajaa vuorokauden putkeen kuntopyörällä.

Ramstedt aloitti maratoninsa puolenyön aikaan ja maali häämöttää ensi yönä tasan kello 24. Ilta-Sanomat kävi tiedustelemassa jaksamista, kun via dolorosaa oli hieman alle puolet.

– Ihan kohtuullisesti jaksettu. Yöllä oli jokunen vaikea tunti, mutta nyt kun aurinko paistaa ja ihmisiä liikkuu ympärillä, niin pysyy sitä kautta virkeänä, Ramstedt kommentoi kuntopyörän päältä.

Aivan ilman kommelluksia yö ei sujunut. Pikkutunteina muutamat miestä väkevämpää nauttineet kiinnostuivat miehestä, joka polkee keskellä yötä kuntopyörää Helsingin ytimessä. Yhdeltä kaatui juomatkin teltan edustalle.

– Joku tuossa kävi heilumassa, mutta ei kovin pitkään. Ymmärsi sitten poistua, Ramstedt naurahti.

Ramstedt toivoo, että takamus kestää 24 tunnin urakan.

Jääkiekkoilijan vauhti ei päätä huimaa, eikä suoritus kauhean kovavauhtinen voikaan olla, kun 24 tuntia pitäisi jaksaa. Suurin haaste onkin takamuksen kestävyys.

– Satula on jo kerran vaihdettu ja tuplahousut laitettu. Se on oikeastaan ainoa asia, mikä tässä mietityttää.

Vierestä entinen pääministeri Alexander Stubb huomauttaa, että myös pään kestäminen on tärkeää. Stubb on yksi tempaukseen osallistujista, mutta hänellä on edessään ”vain” puolitoista tuntia polkemista.

– Minulla on oma harjoitus menossa, johon kuuluu neljä intervallivetoa. Tämä on hyvä tapa aloittaa päivä, saa hyvin energiaa, Stubb kertoi.

Kansanedustaja Alexander Stubb (oik.) osallistui tapahtumaan Ramstedtin pyynnöstä. Hän haluaa levittää tietoutta vaikeasta sairaudesta.

Koko tempauksen ideana on levittää tietoutta suolistosairauksista, joita kutsutaan lyhenteellä IBD. Ramstedt on yksi 46 000 suomalaisesta, joka kärsii tulehduksellisesta suolistosairaudesta. Tänään vietetään Maailman IBD-päivää.

– Toivottavasti mahdollisimman moni tulisi kyselemään, että mikä homma, jos ei tiedä IBD:stä mitään. Ollaan isolla asialla liikkeellä, koska olemme kohta kansantaudin lukemissa. Täältä saa tietoa sairaudesta ja myös vertaistukea, viime kauden KHL:ssä Amur Habarovskin joukkueessa kiekkoillut Ramstedt kertoo.

Vuorokauden kampanja on Ramstedtin IBD Cycling pyörätallin järjestämä. Päivän mittaan Narinkkatorilla nähdään Ramstedtin ja Stubbin lisäksi mm. hyväntekijä Brother Christmas ja mediapersoona Mikko Peltola, joka oli jo ehtinyt aloittaa kuuden tunnin urakkansa.

– Hyvin menee. Vein aamulla lapset tarhaan ja ajan niin kauan kunnes heidät pitää hakea. Että tällainen työpäivä tänään, Peltola kommentoi hymyillen.

Perjantai on kevään lämpimin päivä, mutta se ei Ramstedtia haittaa.

– Olemme nyt tässä hikisessä teltassa, mutta ehkä roudataan tämä pyörä jossain vaiheessa tuonne torille aurinkoon.

Ilta-Sanomien poistuessa paikalta oli Ramstedtilla vielä runsaasti paikallaan polkemista edessä.

– Pienet vessatauot sallitaan, mutta ideana on, että kampi liikkuu 24 tuntia. Se on tavoite ja siitä ei tingitä. Loppuun asti vedetään, se on ihan selvä, Ramstedt vakuutti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?