Tekeekö Pasi Nurminen uudet ilmaveivit Suomen suurimmassa moottoripyöräkisassa? ”Saa nähdä, selviänkö edes hengissä!”

Julkaistu:

ENDURO
Pasi Nurmisen lisäksi myös Sami Hyypiä on mukana suurkisassa.
Maailman suurin endurokilpailu Gotland Grand National rantautuu Suomeen 26.–27. toukokuuta. Gotlannin saarella Ruotsissa jo 33 vuoden ajan syksyisin ajettu kilpailu saa nyt vertaisensa tapahtuman Asikkalan Vesivehmaalle.

Gotlannissa tapahtuma keräsi viimeksi paikalle noin 3200 moottoripyöräilijää. Suomessa Vierumäki Grand National -nimellä kulkevaan kisaan odotetaan yli tuhatta prätkäintoilijaa, ainakin yli viidestä eri maasta.

– Tapahtuma on suunnattu koko perheelle, sillä ajamaan voivat tulla kaiken tasoiset harrastajat. Kilpaluokkia on niin monta, että kaikille kuskeille löytyy sopiva luokka. Tätä kisaa voisi verrata vaikkapa massamaratoneihin tai Finlandia-hiihtoon, tapahtuman vastaava tuottaja Juuso Pulliainen kertoo.

– Tähän mennessä ennakkoilmoittautujia on jo yli 750.

Vesivehmaan pienlentokentän maisemissa päristeltävässä kolmetuntisessa kisassa nähdään myös julkkiskasvoja urheilun saralta. Mukaan ovat Pulliaisen mukaan ilmoittautuneet esimerkiksi ex-kiekkotähti Pasi Nurminen ja jalkapallosuuruus Sami Hyypiä.

Nurminen, lahtelaisen SM-liigaseuran Pelicansin pääomistaja ja valmentaja, ei ole aiemmin ajanut kilpaa enduropyörällä – ei ylipäätään juuri lainkaan minkäänlaisilla prätkillä. Jätkämäisyyden ruumiillistumana hän suhtautuu tulevaan koitokseen kaksijakoisin tunnelmin.

– Tämä on hyppy tuntemattomaan, joten kyllähän se hieman hirvittää. Sellainen 250-kuutioinen enduropyörä on nimittäin aikamoinen peto. Saa nähdä, selviänkö tästä edes hengissä, Nurminen kertoo.


– Toisaalta elämässä hirvittää moni muukin asia, eli asenteesta myös tämä homma on paljolti kiinni. Lähden ajamaan omaa kisaani, en todistaakseni joillekin jotain, ja silloin hommasta voi nimenomaan nauttia.

Rämäpääksi mielletty Nurminen sanoo lähteneensä kisaan mukaan pelivuosiensa aikaisen asioidenhoitajansa Juuso Pulliaisen pyynnöstä.

– Tai pikemminkin käskyhän se oli, Nurminen sanoo ja naurahtaa perään.

– Tapahtumassa on hieno ajatus, ja se tuo itselleni rakasta päijäthämäläisyyttä esiin, mikä myös painoi vaakakupissani.

Nurminen on viime aikoina käynyt treenaamassa enduropyörällä ajamista. Hän pitää sitä erittäin raskaana.

– Jos tämä kisa olisi viisi vuotta sitten, tästä ei hyvä heiluisi, koska silloin kilpailuviettini vielä roihusi. Olisin todennäköisesti halunnut ajaa tässäkin kisassa voitosta, vaikka mulla ei ole mitään kokemusta siitä, Nurminen ruotii.

– Onneksi edes minä en enää ole niin hullu, että syöksyisin prätkällä täysillä puiden väliin. En tosin nykykunnossani edes jaksaisi sitä menoa pitkään. Enduro on saakelin kova laji.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt