14-vuotias potkunyrkkeilijälupaus romahti mestaruusottelussa – kuoli kaksi päivää myöhemmin

Julkaistu:

Potkunyrkkeily
Englantilainen Scott Marsden vietiin kriittisessä tilassa sairaalaan, jossa hän menehtyi.
Lupaava 14-vuotias englantilainen potkunyrkkeilijä on kuollut sairaalassa, jonne hän joutui menetettyään tajuntansa kesken ottelun. Kyseessä oli Englannin kansallinen mestaruusturnaus.

Scott Marsden romahti ottelussa viime lauantaina, ja hänet vietiin kriittisessä tilassa leedsiläiseen sairaalaan. Hän menehtyi siellä kaksi päivää myöhemmin.

Brittilehdistön mukaan poliisi on vahvistanut, ettei tapaukseen liity mitään epäilyttävää.


Ottelussa paikalla ollut henkilö kertoi Daily Mailille, ettei romahdusta edeltänyt lyönti ja että tuomari ehti ottaa Marsdenin kiinni ennen tämän kaatumista.

– Hänen isänsä oli vieressä, kun se tapahtui. Isä on hänen valmentajansa.

Lähteen mukaan vastustajalla on nyt todella vaikeaa.

– Pojat kunnioittivat toisiaan todella paljon. Toisella pojalla on todella hirveä olo tapahtuneesta.

Perheystävä Charlotte Rowlett on perustanut joukkorahoitussivun sheffieldiläiselle Marsdenin perheelle. Nettisivun mukaan kohtalokas ottelu oli ollut hyvin tasainen.

– Lopputulosta ei voinut millään ennustaa. Vain yksi piste erotti heidät toisistaan, eikä ollut mitään merkkiä siitä, että ottelu olisi pitänyt keskeyttää. Erotuomari tuli väliin heti kun hän pystyi, eikä Scott lyönyt päätään alustaan, sivulla sanotaan.

Leeds Martial Arts College on suljettuna toistaiseksi, samoin Marsdenin oma seura Marsden's All Styles Kickboxing club Sheffieldissä. Seuran perusti Marsdenin isä ja valmentaja Simon.

Neitssä julkaistiin useita muistokirjoituksia, kun tieto nyrkkeilijän kuolemasta levisi.

– Ei ole sanoja, joilla kuvata tätä tunnetta. Olet todiste, ettei tarvitse olla samaa verta ollakseen perhettä, ja olen onnekas, kun sain kutsua sinua pikkuveljekseni, läheinen ystävä Joe Hughes kirjoitti Mirrorin mukaan.


– Scott ei ollut vain potkunyrkkeilijä, hän oli poika, veli, lapsenlapsi, veljenpoika, serkku ja ystävä. Mikään rahasumma ei voi ottaa pois hänen perheensä tuskaa, eikä yhdenkään perheen pitäisi kokea sitä, Rowlett kirjoitti.

– Hän oli erittäin suosittu sekä opettajien että oppilaiden keskuudessa. Hänellä oli hieno tulevaisuus edessään, ja olemme hyvin surullisia, Marsdenin koulun Forge Valley Schoolin rehtori Dale Barrowclough sanoi Mirrorille.

Kansainvälisen potkunyrkkeilyliiton WKA:n Englannin jaoston puheenjohtaja Jon Green on arvostellut paikalle saapuneen ambulanssin hitautta.

– Valitettavasti NHS:n (National health service) kanssa oli ongelmia, joita ei voi ymmärtää, hän sanoi Daily Mailille.

Tohtori David Macklin, joka vastaa Yorkshiren ambulanssikuljetuksista, kertoi, että hätäpuhelu tuli lauantaina 10.30.

– Lähin saatavilla oleva ambulanssi oli paikalla 10.51, hän vahvisti.