Tässä Jimissä on taikaa – Botnian suurlupaus hävisi pörssissä vain idolilleen

Jimi Heinonen on ottanut tällä kaudella uuden askeleen eteenpäin.

Jimi Heinonen kuuluu hallitsevan Suomen mestarin Botnian tärkeimpiin pelaajiin.

13.2.2017 16:51

Kolmatta kauttaan helsinkiläisessä Botniassa jääpalloa pelaava Jimi Heinonen onnistui Bandyliigan sunnuntaina päättyneessä runkosarjassa mainiosti. Hän saavutti pistepörssissä kakkossijan edellään vain Akilleksen Sami Laakkonen.

Kaksikko edustaa liigan ikähaitarissa lähes ääripäitä. Laakkonen, 42, voisi olla ikänsä puolesta Heinosen, 20, isä.

Pelaajilta löytyy mittavasta ikäerosta huolimatta paljon myös yhteistä. Molemmat ovat varkautelaisen WP 35:n kasvatteja.

– Sami on aivan huikea pelaaja, ihan älytön äijä. Hän oli lapsuuteni idoli, ja on oikeastaan edelleen. En huonolle hävinnyt, Heinonen sanoi.

Uudessa roolissa

Heinonen muistaa jo junnuvuosiltaan Varkaudesta, kuinka hienoa oli päästä pokkaamaan kauden jälkeen Laakkosen ojentama palkinto ja puristaa legendan kättä.

Laakkonen pelasi myöhemmin ulkomailla pitkän ja menestyksekkään uran ennen paluutaan Bandyliigaan 2014. Samana vuonna Heinonen lähti Varkaudesta Helsinkiin jääpallon perässä.

Ikinuori Sami Laakkonen oli runkosarjan ykkönen.

Rakennusalaa opiskelevalle Heinoselle lyötiin täksi kaudeksi rakennustehtäviä myös jääpallokentällä. Botnia menetti viime kevään mestaruutensa jälkeen mm. Tuomas ja Tommi Määtän Ruotsiin.

– Olen pelannut koko ikäni kärjessä, mutta nyt pelasin keskikentällä. Omalta osaltani kausi on mennyt hyvin, vaikka pelintekemisessä on vielä oppimista. Osasyy paikan vaihtooni oli se, että kehittyisin entistä monipuolisemmaksi pelaajaksi, Heinonen kertoi.

Heti MM-pronssia

Juniorina jääpallon maailmanmestaruutta juhlinut Heinonen pääsi tänä talvena mukaan myös miesten karkeloihin. Hän pelasi MM-kisoissa Suomen pronssimitalijoukkueessa.

– Maajoukkueeseen olen tähdännyt, ja se oli iso juttu. Pääsin maistelemaan kansainvälistä huippuvauhtia. Minulla on vielä tekemistä, Heinonen sanoi.

Botniallakin riittää tekemistä Bandyliigan pudotuspeleissä, kun vastaan luistelee Veiterä. Pari on ennakkoon puolivälierien tasaisin.

Kun jatkopaikka irtoaa kahdella voitolla, Botnialla ei ole varaa kompurointiin keskiviikkona kotonaan. Heinosen mukaan on silti turha stressata.

– Olemme menneet tällä kaudella koko ajan eteenpäin. Hyvältä näyttää, Heinonen sanoi runkosarjan päätyttyä.

Bandyliigan puolivälierät (paras kolmesta):

Akilles–Narukerä

Kampparit–OLS

JPS–WP 35

Botnia–Veiterä

Pelipäivät 15. ja 17.2. sekä tarvittaessa 19.2.

Runkosarjan pistepörssin kärki:

1) Sami Laakkonen, Akilles 32+8=40

2) Jimi Heinonen, Botnia 25+14=39

3) Tomi Mustonen, Narukerä 30+5=35

4) Tero Määttälä, Botnia 24+10=34

5) Juho Liukkonen, Kampparit 24+8=32

6) Tero Liimatainen, Veiterä 18+13=31

7) Samuli Koivuniemi, OLS 13+18=31

8) Janne Hauska, Veiterä 25+5=30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?