Huomasitko? Trump viittasi voittopuheessaan urheiluun – taustalla legendaarinen temppu

USA:n presidentinvaalit voittanut Donald Trump viittasi voittopuheessaan Disney-elokuvasta tuttuun urheilutarinaan.

9.11.2016 13:56

Donald Trump kehui puheessaan vuolaasti Reince Priebusia, Republikaanien valtakunnallisen komitean puheenjohtajaa ja kutsui tämän lavalle kanssaan.

– Sanoin ennen vaaleja, että sinua Rience ei voi sanoa supertähdeksi, jos emme voita tätä. Secretariatillakaan ei muuten olisi sitä patsasta Belmontin radalla, Trump sanoi.

Eurooppalaiselta yleisöltä viittaus Secretariatiin saattoi jäädä ymmärtämättä. Secretariat oli laukkahevonen, joka vuonna 1973 voitti himoitun Triple Crown -tittelin ensimmäisenä 25 vuoteen.

Triple Crownin saa voittamalla samana vuonna kolme kuuluisaa laukkakilpailua: Kentuckyn derbyn, Preakness Stakesin ja Belmont Stakesin.

Secretariat sinetöi oman Triple Crowninsa voitolla Belmontissa. Kymmenet miljoonat amerikkalaiset katsoivat vuoden 1973 kisaa televisiosta. Secretariat laukkasi ylivoimaiseen, 31 hevosenmitan voittoon.

Secretariatin voitto 1973 teki vaikutuksen Donald Trumpiin.

Vuotta myöhemmin Belmontin radalle pystytettiin pronssipatsas Secretariatin suurteon muistoksi. Hevonen on USA:ssa päätynyt myös postimerkkeihin ja Sports Illustrated -lehti on valinnut sen voiton kaikkien aikojen 13:nneksi suurimmaksi urheiluhetkeksi.

Vuonna 2010 Disney teki elokuvan Secretariatin tarinasta.

Kaviokuumetta sairastanut hevonen lopetettiin vuonna 1989, eläin oli silloin 19-vuotias.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?