Maailmanennätystä jahtaava Joonas Mäkipelto hurjassa vauhdissa – yli 2000 leukaa reilussa neljässä tunnissa - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Maailmanennätystä jahtaava Joonas Mäkipelto hurjassa vauhdissa – yli 2000 leukaa reilussa neljässä tunnissa

Joonas Mäkipelto yrittää rikkoa 12 tunnin leuanvedon maailmanennätystä.

28.10.2016 10:40

Joonas Mäkipellon ME-yritystä voit seurata suorana ISTV:stä tämän linkin takaa.

Salolaisen palomiehen Joonas Mäkipellon täytyy vetää 3 750 leukaa 12 tunnin aikana, jotta uusi maailmanennätys syntyy. Tällä hetkellä Mäkipelto on nostanut leukansa tangon päälle jo yli 2 200 kertaa ensimmäisen neljän ja puolen tunnin aikana.

Yllä olevalla videolla on Mäkipellon tyylinäyte reilun neljän tunnin urakoinnin jälkeen.

– Joonaksella on järjetön vauhti päällä. Kova ME on tulossa, vaikka meno vielä tulee rauhoittumaan, Mäkipellon valmentaja Jari Saario kommentoi tapahtumapaikalta Kampin kauppakeskuksessa.

Ennen ME-yritystä Mäkipelto, 28, kävi lääkärin tarkistuksessa ja kaikki näytti hyvältä.

– Joonas on nukkunut hyvin eikä ole mitään flunssia, mutta onhan tässä aina riskinsä, että mikä tahansa lihas voi milloin tahansa revetä. Toivottavasti kuitenkin paikat kestäisivät, Saario toivoi.

Mäkipellon ME-yritys on saanut paljon yleisöä Kampissa. Puoli kymmenen aikoihin paikalla oli noin 40 ihmistä kannustamassa Mäkipeltoa.

– Paljon on ollut porukkaa. Osa Joonaksen työkavereista on käynyt katsomassa ja ohikulkijat ovat pysähtyneet ihmettelemään, Saario kertoi.

Mäkipelto arvioi ennen yritystä yltävänsä yli 5 000 leukaan ja tällä hetkellä tahti on lupaava. Aiempi ennätyslukema 3 750 on britti Stephen Hylandin nimissä seitsemän vuoden takaa.

Pelastussukeltaja Mäkipelto pääsi Guinnessin ennätyskirjaan jo viime helmikuussa, kun hän puristi vastaotteen 24 tunnin leuanvedon viralliseksi ME:ksi tuloksen 5 050. Edellinen rekordi oli viisi vähemmän. Heinäkuussa hän rutisti tunnin epävirallisen ME:n 1 010.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?