Ulosottoa ja lunastamattomia lupauksia – homolausunnoistaan potkut saaneella Aleksi Valavuorella on riittänyt kohuja - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Ulosottoa ja lunastamattomia lupauksia – homolausunnoistaan potkut saaneella Aleksi Valavuorella on riittänyt kohuja

Potkuihin johtaneet twiitit eivät ole ensimmäinen myrsky, jonka keskelle Aleksi Valavuori on urheilumaailmassa joutunut. Keskiviikkona hän säi väistyä Espoo Unitedista kohutwiittiensä takia.

27.10.2016 13:04

Aleksi Valavuori on ollut monessa mukana. 37-vuotias Valavuori on muun muassa toiminut tv-juontajana, urheiluseurojen managerina ja pyrkinyt kansanedustajaksi.

Jutun yhteydessä olevalla videolla Valavuori kommentoi keskiviikkona Radio Suomipopille Twitter-kohua, jonka vuoksi hän sai potkut myöhemmin samana päivänä.

Kesällä 2012 Lontoon olympialaisten aikaan Valavuori päätti tehdä uuden aluevaltauksen. Hän nosti sosiaalisessa mediassa esiin suomalaisia olympiaurheilijoita, joilla oli vaikeuksia rahoittaa kilpailemistaan.

Rami Hietaniemi joutuu painamaan painin ohella töitä rakennustyömaalla selvitäkseen talousasioista. Alan kasaamaan hänelle rahaa NYT.— Aleksi Valavuori (@Valavuori) 18. heinäkuuta 2012

Ensin Valavuori halusi auttaa painija Rami Hietaniemeä, sitten sulkapalloilija Ville Långia ja lopulta myös taekwondoin Suvi Mikkosta.

Annetaas Ville Långille pieni alkusysäys kimpassa kohti Rioa. Hoidan Långille seuraajien lukumäärää vastaavan sponsorirahan @LungiVille— Aleksi Valavuori (@Valavuori) 31. heinäkuuta 2012

Kovimmat suunnitelmat Valavuori julisti Långin varalle. Hän lupasi järjestää ”omalla riskillä” sulkapalloilijalle 10 000 euroa sponsorirahaa. Samansuuntaisia lupauksia Valavuori antoi myös Hietaniemelle. Kumpikin urheilija on sanonut myöhemmin, ettei luvatunlaista tukea ole tullut.

Olympialaisten jälkeen Valavuori ilmoitti perustavansa ”Suomen Urheilutallin”, joka järjestäisi neljälle urheilijalle täysammattilaisuuden neljäksi vuodeksi ennen Rion olympialaisia. Tallia ei perustettu.

Aleksi Valavuori has just agreed to be my new Sports Manager, Im sure we will accomplish great things together! pic.twitter.com/uGABRSU4— Suvi mikkonen (@Suvimikkonen) 20. marraskuuta 2012

 

Suvi Mikkoselle Valavuori ryhtyi puolestaan manageriksi. Mikkonen twiittasi tänä vuonna olevansa kiitollinen siitä, mitä Valavuori on tehnyt ilmaiseksi hänen eteensä. Urheilijan pankkitilillä managerointi ei silti ole näkynyt.

– Se on vieläkin vähän niin kuin mun manageri, mutta ei mulla ole edelleenkään yhtään sponsoria. Se auttaa mua tietyissä ongelmissa, mutta ei se ole sponsoria ikinä saanut mulle, Mikkonen kertoi tänä vuonna Urheilusanomille.

EM-kisamatka ulosottoon

Valavuorella on aina riittänyt intoa ja suhteita, eikä hän ole arkaillut niiden hyödyntämistä. Valavuori oli vuosina 2013 ja 2014 junailemassa kahtakin suurta fanimatkaa palloilulajien arvokisoihin.

Kun Suomen koripallomaajoukkue selvisi jatkopeleihin EM-kisoissa 2014, Valavuori järjesti Jaajo Linnonmaan kanssa kannattajille charter-lennon Bilbaoon.

Edellisenä syksynä Valavuori järjesti Lentopalloliiton kanssa charterin lentopallon EM-kisoihin. Matka oli taloudellinen riski, joka kostautui molemmille osapuolille. Lentoyhtiö Finnair haki lopulta Valavuorelta yli 20 000 euron saatavia ulosoton kautta.

Jarkko Niemisen ”agentti”

Tennistähti Jarkko Niemisellä oli Twitter-tili, mutta Nieminen kertoi Urheilulehdelle, ettei hän päivittänyt sitä itse. Valavuori oli ehdottanut sitä ennen Niemiselle, että urheilijalla olisi hyvä olla Twitter- ja Facebook-tilit.

Viime vuonna tilillä twiitattiin, että Valavuori olisi Niemisen agentti. Twiitti oli Niemiselle Valavuoren vedonlyöntitaustan ja tenniksen tarkan vedonlyöntikontrollin takia erittäin kiusallinen – varsinkin kun Niemisen tili oli varmennettu.

Vielä kiusallisemmaksi tilanteen teki se, ettei twiitti ollut totta. Asiasta nousseen kohun päätteeksi Nieminen päätti sulkea tilin.

Valavuori muistetaan myös koripalloseurojen Hongan, Torpan Poikien ja Loimaan Bisonsin taustavaikuttajana. Hän muun muassa toi ToPoon pikavisiitille entiset NBA-tähdet Dennis Rodmanin ja Scottie Pippenin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?